17 Tips voor een puppy-proof huis

puppy-proof

Je huis puppy-proof maken! Ja, dat moet zeker gebeuren. Hoe ongeduldig ben je? Kun je het nog wel volhouden? Je krijgt binnenkort een puppy in huis, ontzettend leuk natuurlijk en gefeliciteerd met deze aanwinst! Omdat je nog even moet wachten op de puppy heb je tijd om je voor te bereiden op de komst van de pup.

Waar moet je in huis aan denken?

Ongetwijfeld heb je al veel gedaan en ben je al goed voorbereid, maar is je huis dat ook? Wij geven je graag 14 tips om je huis puppy-proof te maken en daarnaast geven we je nog 3 bonustips voor het puppy-proof maken van je tuin! Deze tips zijn allemaal afkomstig uit de online puppy training van Tinki.

Loshangende draden weghalen
De puppy zal uit nieuwsgierigheid hier misschien op gaan knagen, zonde van jouw mooie home cinema installatie.

Gevaarlijke voorwerpen weghalen
Je wil niet dat je puppy zich ergens aan kan bezeren in huis. Een goed voorbeeld hiervan zijn draden en kabels, want deze kan een pup makkelijk doorbijten. Je wil natuurlijk niet dat dit gebeurt en je pup onder stroom komt te staan.

Spullen laten slingeren
Naast gevaarlijke voorwerpen kunnen ‘onschuldige’ spullen toch gevaarlijk zijn voor een puppy. Denk aan lege batterijen, speelgoed van kinderen, of afstandsbedieningen. Hebben die wel een veilige plek?

Een afgesloten prullenbak
Heb je een prullenbak waar de puppy bij kan? Het zal een hoop rommel geven als de puppy hier in gaat graven. Verder zitten er misschien scherpe voorwerpen in waar de pup zich aan kan bezeren.

Gordijnen of lamellen met koordjes
Soms hangen er lange koorden aan gordijnen of lamellen, zorg ervoor dat de pup zich hier niet in kan verstikken.

Creëer in huis een eigen veilig plekje voor de puppy
De puppy moet zich gelijk veilig voelen in huis en het gevoel hebben alsof hij al jaren bij je is.

Traphekjes aanschaffen
Wil je er voor zorgen dat de pup niet in een bepaalde ruimte komt of de trap op gaat? Hier zijn traphekjes ideaal voor. Zo zorg je er tevens voor dat de puppy alleen bij veilige ruimten kan.

Bewaar oude kranten
Je pup is waarschijnlijk nog niet compleet zindelijk. Er zal nog wel eens een plasje in huis worden gedaan. Veel pups zijn kranten al gewend vanuit hun nest, dus het is goed om deze bij de hand te hebben.

Voer in huis en een goede plek om het te bewaren
Je puppy moet net als jij eten, zorg ten eerste voor het juiste voer en ten tweede voor een plek waar je dit veilig kunt bewaren.

Voer- en drinkbak klaar zetten
Om nog even door te gaan op de vorige tip. Jij hebt borden en bestek om van te eten, maar waar gaat je puppy eten? Heb je wel de juiste voer- en drinkbak klaar staan?

Kauwsnacks op een veilige plek
Tussen het eten door wil je de pup misschien een kauwsnack geven. Heb je hier een veilige plek voor in huis, zodat de pup er niet zelf mee aan de haal gaat?

Speeltjes in huis
Puppy’s zijn dol op kauwen, ze leren de wereld zo beter kennen en het helpt ze bij het wisselen van tanden. Zorg naast kauwsnacks ook voor speelgoed waar ze op kunnen kauwen.

Richt een goede slaapplek in!
Jij kruipt ’s avonds lekker in bed! Je wil toch zeker wel dat je puppy ook een fijne plek heeft om te slapen?

EHBO-set voor je puppy
Je hebt alle voorgaande tips gebruikt, dus heb je een veilig huis. Toch is een ongelukje snel gebeurd, dus zorg er daarom voor dat je een EHBO-setje voor je pup in huis hebt. Denk hierbij aan verband, watten en misschien een pleisterspray. Verdiep je tevens in een hondenverzekering, want als er onverhoopt iets aan de hand is met jouw puppy dan kun je het via een hondenverzekering in veel gevallen laten vergoeden.

3 bonustips om je tuin puppy-proof te maken

Zorg voor een goed omheinde tuin
Je wil natuurlijk niet dat de puppy makkelijk kan ontsnappen als hij buiten is, dus zorg ervoor dat je tuin goed is afgeschermd.

Verwijder ook in de tuin gevaarlijke obstakels
Buiten wil je niet dat de puppy zich ergens aan kan bezeren. Probeer scherpe stenen of andere gevaarlijke obstakels zoveel mogelijk weg te halen.

Giftige planten in de tuin? Haal ze weg
Mocht de puppy aan de planten knagen, dan wil je niet dat de pup hier ziek van kan worden.

Met deze tips heb je ervoor gezorgd dat ook je huis en je tuin helemaal klaar zijn voor de komst van de puppy! Je vindt het misschien nog steeds ontzettend spannend. Heel begrijpelijk, maar probeer vooral ook ontzettend van je nieuwe puppy te genieten! Vergeet niet om je goed te verdiepen in hondennamen. Een hondennaam is namelijk het meest belangrijke commando dat jouw puppy zal gaan leren in zijn leven.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.