3 handige en gratis checklists voor het kopen van een huis

checklist

Ga jij binnenkort een huis kopen? Of wil je je alvast gaan oriënteren op het kopen van een huis? Bij het kijken naar huizen op JAAP.NL heb je vast geen hulp nodig. Maar bij alle stappen die daarna komen, is het fijn om te weten wat je kunt verwachten en wat je het beste kunt doen. Om hiermee te helpen verwijzen wij graag naar de onderstaande checklists, die je erbij kunt pakken zodra je klaar bent voor de bezichtiging, het uitbrengen van een bod of het afsluiten van de hypotheek.

Checklist 1: Bezichtigen

Heb je een huis op het oog? Dan is een bezichtiging de eerste stap. Sommige mensen gaan onvoorbereid een woning bezichtigen, maar het is juist slim om eerst alvast wat voorwerk te doen. Waar moet je op letten en wat voor vragen ga je stellen? Een van de tips is om niet alleen te kijken in het huis zelf, maar ook in de omgeving goed rond te kijken. Biedt jouw straat, wijk en woonplaats alle faciliteiten waar je de komende jaren een beroep op verwacht te doen?

Alle aspecten die je belangrijk zijn bij een bezichtiging kun je vinden in de Checklist ‘bezichtigen’. Makkelijk om vooraf te bestuderen, maar ook om uit te printen en mee te nemen.

Checklist 2: Openingsbod plaatsen

Heb je tijdens het bezichtigen een woning gevonden die voldoet aan al je wensen? Dan wordt het tijd om een bod uit te brengen voordat er andere kapers op de kust zijn. Zeker in de huidige woningmarkt. Met alle haast die misschien wel bij het uitbrengen van een bod geboden is, is het wel belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan.

In de Checklist ‘openingsbod’ leer je bijvoorbeeld welke ontbindende voorwaarden je moet opnemen in het bod en hoe je niet onnodig een te hoog bod uitbrengt. Stap voor stap word je geholpen bij het uitbrengen van je openingsbod.

Checklist 3: Stappenplan hypotheek afsluiten

Na een eventuele acceptatie van jouw bod, ga je aan de slag met het afsluiten van de hypotheek. Wanneer je dit voor het eerst doet, kun je daar absoluut wel wat hulp bij gebruiken. Er zijn namelijk een aantal fases die je moet doorlopen, en ook zal je de nodige documenten moeten verstrekken aan de hypotheekverstrekker.

In de onderstaande checklist staat een duidelijk stappenplan voor het vinden van beste hypotheek voor jouw situatie, bijvoorbeeld een lineaire of een annuïtaire hypotheek? Op zoek naar deze informatie? Download dan het e-book ‘hypotheek afsluiten’.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.