3 klussen die je huis meer waard maken

klussen

Een huis is vaak een slimme investering. Ook na de aankoop kun je blijven investeren. Je portemonnee is eigenlijk nooit helemaal dicht, want die keuken is toch wel aan vervanging toe, extra ruimte op zolder door dakkapel zou wel heel fijn zijn en de kozijnen kunnen ook wel een likje verf gebruiken. In een eigen woning kun je blijven investeren. Niet getreurd, door sommige klussen stijgt ook de waarde van je woning. Lees welke 3 klussen zichzelf terugverdienen.

Smaakbepalend of waardebepalend?

Grofweg zijn er 2 soorten klussen: klussen die smaakgevoelig zijn en klussen die waardebepalend zijn. Een andere kleur op de muur, is een kwestie van smaak en zal geen directe invloed op de waarde van je woning hebben. Rotte kozijnen vervangen daarentegen, is een heel ander verhaal.

3x huis meer waard maken

Je huis meer waard maken, dat doe je met deze 3 klussen:

– Energielabel verbeteren
– Oppervlakte vergroten
– Woning onderhouden

Energielabel verbeteren

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig je huis is. Een huis met een A-label is het zuinigst. Een huis met een G-label verbruikt de meeste energie. Wil jij het energielabel van je woning verbeteren? Pak deze klussen aan:

– Muren isoleren
– Dak isoleren
– Vloer isoleren
– Dubbel glas plaatsen

Oppervlakte vergroten

De woonoppervlakte en inhoud vergroten heeft een gunstig effect op de waarde van je woning. Uitbouwen dus. Denk aan een erker, dakkapel of dakopbouw of een uitbouw aan de achterzijde van je woning.

Woningonderhoud

Kopers hebben vaak meer geld over voor een huis waar zij zo in kunnen. Doe er je voordeel mee. Wil jij jouw huis verkopen, onderhoud je woning goed. Je verdient het terug. Een aantal typische onderhoudsklussen zijn:

– Schilderwerk bijhouden
– Kozijnen schoonmaken
– Rotte kozijnen vervangen
– Dakgoten legen en schoonmaken
– Platte daken schoonvegen
– Afvoer en regenpijp schoonmaken
– Dakpannen controleren
– Loodaansluitingen nalopen
– Metselwerk en voegen controleren
– Kitwerk waar nodig vervangen
– Schoorsteen vegen
– Radiatoren ontluchten
– CV-ketel controleren

Voor veel van deze klussen heb je verschillende gereedschappen nodig. Dat gereedschap is er in allerlei soorten en maten. De keuze voor goed klusgereedschap kan dan ook erg lastig zijn. Op sites als Tresna.nl vind je aankoopadviezen en reviews van verschillende klusbenodigheden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om goed na te denken over waarvoor je de tools nodig hebt, zowel tijdens als na het klussen.

Woning meer waard maken

Of je huis nu onder water staat of dat je de overwaarde van je woning vergroten: je huis meer waard maken is altijd een goed idee. Dat doe je met deze 3 soorten klussen. Dus stroop je mouwen en ga aan de slag voordat je je huis in de verkoop zet.

Door Mieke Fransen – Verhoef op 15 november 2018

1 reactie

  • B blogger says:

    Hey,
    Ik vind dit een zeer interessant onderwerp.
    Leuk om te lezen hoe je je huis meer waarden kan geven.
    Dankjewel!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.