5 echte pareltjes in Amsterdam

Of we het nu kunnen betalen of niet: wat is er nu leuker dan bij andere mensen naar binnen kijken? Precies! Onderstaande huizen staan allemaal in Amsterdam en hoewel het voor de meesten bij kijken en wegdromen blijft, wij konden je deze pareltjes van huizen in Amsterdam niet ontnemen. Wie weet om wooninspiratie en nieuwe ideeën op te doen.

De mooiste huizen in Amsterdam

Hier vind je 5 van de mooiste huizen in Amsterdam:

Frans van Mierisstraat in Oud-Zuid

Huizen in Amsterdam

Heerlijk licht en ruim drie-laags bovenhuis met vijf slaapkamers, twee badkamers, een zonnig dakterras en met een eigen entree vanaf de straatzijde. De woning is gelegen in een brede straat in de geliefde Concertgebouwbuurt in Oud-Zuid, om de hoek van de Van Baerlestraat, de Cornelis Schuytstraat en het Museumplein. De royale woonkamer met bijgetrokken zijkamer heeft nog mooie originele details zoals hoge ornamentenplafonds, natuurstenen schouwen, fraaie glas-in-lood ramen en een sfeervolle serre. Bekijk deze woning hier!

Oude Schans

Huizen Amsterdam

De watervilla heeft een woonoppervlakte van 220 m² verdeelt over 2 verdiepingen en doet daarmee niet onder voor de statige panden aan de wal! In de periode 2012-2015 is de binnenzijde geheel verbouwd en gerenoveerd. Het geheel doet binnen dan ook zeer modern aan waarbij de stoere, betonnen details bewust zichtbaar gelaten zijn. De opbouw van de watervilla is geheel in metselwerk opgetrokken. Uiteraard zijn de keuken en badkamer luxe uitgevoerd en van alle gemakken voorzien. Bekijk deze woning hier!

Een huis in de binnentuin van het complex ‘Het Blaauwe Huys’

Huizen in Amsterdam

Een verborgen parel met tuin midden in de stad! Een heel bijzonder huis van 134m2, gelegen in de binnentuin van het complex “Het Blaauwe Huys” aan de Herengracht. Het huis heeft twee verdiepingen met een eigen tuin van ca. 40m2 en dankzij de zeer hoge plafonds van 4 meter in het huis ademt het een sfeer uit van de gouden eeuw. Door de zeer hoge raampartijen is er veel lichtinval binnen. Het pand is gebouwd in 1615 in opdracht van Hans Rombouts en mede in gebruik geweest als commensalenhuis en bankgebouw, en beschikt nog over diverse authentieke details. Het pand is gelegen in het hart van Amsterdam aan de Herengracht, tussen de Raadhuisstraat en de Hartenstraat. Om de hoek van de geliefde Negen Straatjes met een enorme diversiteit aan winkels, restaurants en cafés. Klik hier om de woning te bekijken.

Prins Hendriklaan

Huizen in Amsterdam

Dit buitengewone appartement is in zijn geheel luxueus gerenoveerd en ingericht door de beroemde interieur ontwerper Marcel Wolterinck. Het maakt deel uit van een schitterend herenhuis op een toplocatie in Oud Zuid. Het appartement is gelegen op de eerste verdieping en bereikbaar met lift en trappenhuis. Bekijk de woning hier.

Kloveniersburgwal 39A

Huizen in Amsterdam

Naarmate je deze woning dieper inloopt, verdwijnt de levendigheid van de stad en splitst de woning zich in twee verdiepingen. Beneden is een grote behaaglijke woonkamer die toegang geeft tot de romantische tuin met zingende vogels, een oude leilinde en een prachtige Catalpa (boom). Boven is het slaapgedeelte. Hier is een grote slaapkamer. Deze “master bedroom” bestaat uit een grote open ruimte met aansluitend een badkamer met douche, toilet en wastafel. Deze ruimte leent zich er uitstekend voor om er een bad te plaatsen. Ook is het mogelijke om hier twee slaapkamers te maken. Klik hier om deze woning te bekijken.

1 reactie

  • J.P. BOUMAN says:

    Super leuke woning aan de Kloveniersburgwal, ben er goed bekend, maar helaas zonde van die vreselijke trap die er in aangebracht is. Knap daar volledig op af.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.