7 tips om een gezellige woonkamer te creëren

Gezellige woonkamer

Heb je al jaren hetzelfde interieur en wil je dit nu eindelijk eens vernieuwen? Richt je woonkamer dan in volgens de laatste trends en creëer een écht thuisgevoel. Met deze 7 simpele tips heb je al snel een gezellige woonkamer!

Voeg natuurlijke elementen toe

Niets gezelliger dan een mooie bos bloemen op de tafel of een aantal tropische planten in je huiskamer. Maar wist je al dat natuurlijke elementen goed zijn voor je mentale gezondheid? Mensen voelen zich goed in de natuur. Als je dan ook natuurlijke elementen laat terugkomen in je woning, door middel van kleurgebruik en planten, voel je vanzelf een stuk meer rust!

Voeg sfeerverlichting toe

De naam sfeerverlichting zegt het al: met deze verlichting creëer je een bepaalde sfeer in je woning. Je kunt je woning er een stuk gezelliger mee maken! Denk aan een hanglamp boven de eettafel, wat decoratieve lampen bij de bank of een verlichting waarvan je zelf bepaalt welke kleur verlichting hij op dat moment geeft. Dat geeft je de mogelijkheid om de sfeerverlichting aan te passen aan de situatie.

Creëer warmte met een vloerkleed

Heb je altijd koude voeten of wil je simpelweg een knus gevoel creëren? Dan is een vloerkleed de ideale oplossing. Vloerkleden zijn in verschillende stijlen te vinden. Kies er één die bij de rest van je interieur past.

Kies voor een gezellige haard

Helpt een vloerkleed niet genoeg om van je koude voeten af te komen? Kies dan voor een wandmeubel met haard of een tv inbouw wand. Een wandmeubel met haard is een echte eyecatcher en voegt sfeer en gezelligheid toe aan je woning.

Koop wat nieuwe kussens

Kleine details maken soms een groot verschil. Door nieuwe kussens op de bank te leggen, creëer je gelijk een nieuwe look en feel. Zeker als je kiest voor een heel nieuwe patroon of kleur. Grafische patronen passen bijvoorbeeld perfect bij een modern interieur. Wil je een wat meer exotisch gevoel creëren of de natuur in huis halen? Ga dan voor kussens met palmbladeren of natuurlijke tinten.

Ga voor ander materiaalgebruik

Het materiaalgebruik is bepalend voor de sfeer die je in de woning creëert. Een stoffen bank heeft een zachtere uitstraling dan een lederen bank. En stoffen als fluweel, bont of satijn zorgen juist weer voor een luxe uitstraling. Probeer ermee te experimenteren en kies zo nu en dan voor een ander materiaal. Je zult zien dat je woning er al snel heel anders uitziet!

Voeg een stukje van jezelf toe

In een woonkamer voel je je pas echt thuis als je er ook een beetje van jezelf aan toevoegt. Een persoonlijke touch. Zet wat vakantiefoto’s neer, kies een mooi schilderij uit of voeg accessoires toe die bepaalde herinneringen oproepen.

Van een simpele plant tot een ingebouwde haard, genoeg opties dus om het interieur in jouw woning eindelijk eens een keer in een nieuw jasje te stoppen. Je moet je visite straks echt de deur uit schoppen door die gezellige woonkamer van jou.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.