8x inspiratie om jouw woonkamer in te richten

Het is zover: je hebt je droomhuis gevonden en bent op zoek naar een mooi interieur! Er zijn inmiddels zoveel verschillende (en erg leuke) stijlen te vinden in de winkels, dat het soms best lastig kan zijn om verschillende stijlen van elkaar te onderscheiden en bij elkaar te zoeken. Hieronder vind je 8 enorm leuke woonkamers en allemaal weer net even anders. Bij JAAP.NL kun je tegenwoordig niet alleen meer je droomhuis vinden, maar ook gaan wij steeds vaker tips geven om je huis zo leuk mogelijk in te kunnen richten! Houd ons blog dus goed in de gaten. Veel plezier met de (her)inrichting van je huis!

1. Retro interieur met een modern tintje

Hou je van de stenen muren en stoere bruintinten? Door een kleurtje toe te voegen aan deze stijl geef je de woonkamer alsnog een gezellige sfeer. Je kunt zoals op onderstaande foto kiezen voor de donkere kleur groen. Dit zie je veel in de winkels en is op verschillende manieren te combineren. Je kunt uiteraard ook een andere kleur toevoegen, zoals donkerrood of felblauw. Zou jij het aandurven, zo’n groene bank in je woonkamer?

VTWonen

Bron: VT Wonen

2. Kleur aanbrengen in je woonkamer

In deze foto zie je juist het tegenovergestelde van wat hierboven werd afgebeeld: blauw overheerst en bruin is toegevoegd als accent. Het is een brede stijl waarin veel gecombineerd en geëxperimenteerd kan worden, zeker leuk dus om uit te proberen!

VT_Wonen

Bron: VT Wonen

3. De Scandinavische inrichting

Wie kent hem niet? De Scandinavische inrichting is op dit moment enorm populair en je komt het overal tegen in de woonwinkels. De houten meubels in combinatie met de witte bank geven een bepaalde rust in huis. De groene muur zorgt er toch voor dat er een beetje kleur in huis is, maar je hoeft het dan niet meer in je meubels terug te laten komen. Zo kun je nog eens met je muurkleur experimenteren, zonder dat het je veel geld kost! Een Scandinavische inrichting hoeft niet altijd licht te zijn, je kunt ook gerust voor donkerdere kleuren kiezen.

Scandinavische_inrichting_Roomed

Bron: Roomed

4. De klassieke look

Hou je van een chique uitstraling? In de klassieke look zie je veel schilderijen aan de muur, rustige meubels en prints op de vloer.

Klassiek_makeover

Bron: Makeover

5. Landelijk modern interieur

Dit landelijke, maar moderne interieur heeft veel witte tinten en grijstinten. Ondanks dat er weinig gebruik wordt gemaakt van kleur, geeft het veel warmte en gezelligheid. Of hou je toch meer van kleur in de woonkamer?

Landelijk interieur - modern_nieuwewonen.nl

Bron: Nieuwewonen.nl

6. Landelijk interieur

In dit landelijke interieur van Riviera Maison zie je, net als hierboven, veel warmte en gezelligheid. In dit geval wordt dit gecreëerd door de witte, beige en bruine tinten. Ook weinig kleur, maar toch weer een heel andere sfeer dan bij het landelijke, moderne interieur.

riviera_maison

Bron: Riviera Maison

7. Zwart-wit interieur

Ook met zwart-wit kun je eindeloos combineren. In onderstaand voorbeeld zie je hoeveel gezelligheid dit kan uitstralen!

Interiorjunkie

Bron: Interiorjunkie

8. De cognac-kleurige woonkamer

De cognac-kleurige bank is momenteel enorm populair, maar zo een leuk item voor in de woonkamer! Dit interieur is stoer, maar oogt ook heel gezellig. Zie jij jezelf al zitten?

Cognac_kleurige_woonkamer

Bron: Riviera Maison

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.