De Energiebespaarders: advies over realistische energiebesparing

energiebesparing

Wie duurzame ingrepen wil laten uitvoeren in zijn woning, staat vaak voor hoge kosten. Daarbij kost het vaak behoorlijk wat tijd om uit te zoeken welke mogelijkheden er zijn. Niet alleen de financiële mogelijkheden moeten in kaart worden gebracht, maar ook de technische opties met betrekking tot de verduurzaming.

De Energiebespaarders – een online platform dat woningeigenaren koppelt aan lokale installateurs en helpt met inzicht in de mogelijk energiebesparing – willen dit vergemakkelijken. Daarom biedt het bedrijf de optie om een Bespaarcheck te doen aan de hand van de adresgegevens, een beknopte vragenlijst en foto’s. En dat maakt het hele proces van begin tot eind een stuk makkelijker. Voor consumenten en installateurs.

Hoop research besparen

Steeds meer mensen worden zich bewust van het belang van energie besparen. Niet alleen voor de eigen uitgaven is het gunstig om minder energie te verbruiken, ook voor het milieu
levert energie besparen een positieve bijdrage. Je kunt beginnen door alleen bepaalde ruimtes te verwarmen, de temperatuur in huis een graad lager te houden, lichten uit te zetten in ruimtes waar je toch niet bent en tochtstrips te plaatsen op plekken waar het enigszins tocht.

Daarnaast kun je energie vergelijken om een voordelig én groen energiecontract te scoren. Dit kan, net als de Bespaarcheck, snel en makkelijk online worden gedaan. Daarnaast zijn er veel grotere ingrepen te doen waar je je als consument vaak behoorlijk in moet verdiepen. Om te ontdekken wat voor jouw woning – en portemonnee – haalbaar is, moet je dus vaak veel research doen. Met de Bespaarcheck kun je binnen één minuut een gratis inschatting ontvangen van het energielabel en de bespaarmogelijkheden in de woning.

Maatregelen grootste besparing

Aan de hand van beeldherkenningssoftware, adresgegevens en een beknopte vragenlijst geven De Energiebespaarders een realistische inschatting. Het bedrijf bekijkt welke maatregelen samen voor de grootste energiebesparing zorgen. “We kijken daarbij naar de isolatie van muren, daken en vloeren, het vervangen van oude ramen en de installatie van zonnepanelen of –boilers,” zegt Jeffry Broek, medeoprichter van De Energiebespaarders. In een verklarende YouTube-video van het bespaarbedrijf, zeggen ze het volgende (in iets andere woorden): Iedereen wil een energiezuinig huis. Veel mensen laten het erbij zitten om een energiezuinig huis te creëren, want je bent zelf geen energie-expert. De Energiebespaarders bieden hierom een online overzicht, advies en helpen met het vinden van een installateur in de buurt. Na de ingrepen die worden doorgevoerd heb je vervolgens meer controle over je eigen energierekening, of in elk geval een behoorlijk lagere nota.

Alles online, dus kosten zijn lager

De Energiebespaarders hoeven niet langs te komen voor een adviesgesprek over de energiebesparende ingrepen die aan een woning gedaan kunnen worden. Alles kan gemakkelijk online. Voorrijkosten, saleskosten en kosten voor adviesgesprekken komen hiermee te vervallen of worden een stuk lager. Zo bespaar je in totaal nog meer op de energierekening, of eigenlijk op de kosten die je maakt om deze te verlagen.

Bespaarcheck bij kopen en verkopen huis

Ga jij verhuizen of wil je de huidige woning energiezuiniger maken, dan kun je dus veel hebben aan deze Bespaarcheck. Helemaal als je een woning wil gaan kopen of het huis wil verkopen, kan het gunstig zijn om te checken wat het energiezuinig maken van de woning kan gaan kosten. Dan kun je daar of zelf rekening mee houden, of de nieuwe koper over adviseren. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de ingrepen zelf door te voeren, waarna de verkoopwaarde van een woning flink zal stijgen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.