Airbnb is echt een ‘vrouwending’

Airbnb

Mannen hebben doorgaans de overhand in de wereld van start-ups en techbedrijven, maar wat blijkt: Airbnb is echt een vrouwending, blijkt uit cijfers die het bedrijf deze maand presenteerde. Wereldwijd is 55 procent van de verhuurders bij Airbnb een vrouw. Opvallend veel van hen kunnen dankzij verhuur van een deel van hun woning rondkomen, de hypotheek betalen of een eigen bedrijf starten, stelt Airbnb.

Vrouwen besteden een groter deel van de bijverdiensten aan huishoudelijke uitgaven. Ook geven ze vaker dan mannen aan dat ze de inkomsten nodig hebben om rond te komen of hun huis te kunnen betalen. Wereldwijd stelt 62 procent van de alleenstaande moeders die zich hebben aangemeld als gastvrouw, dat ze dankzij Airbnb hun woning kunnen blijven betalen.

‘Airbnb is geen wondermiddel’

Airbnb is geen wondermiddel dat de achtergestelde positie van vrouwen op de arbeidsmarkt uitwist, zegt het bedrijf, maar door platforms als Airbnb vinden vrouwen overal ter wereld nieuwe bronnen van inkomsten en nieuwe kansen voor economische zekerheid en onafhankelijkheid.

Gelijkheid

Het platform schat dat zo’n 50.000 vrouwen hun Airbnb-inkomsten gebruiken om een eigen bedrijf te starten. Topman Brian Chesky wil dat aspect van zijn bedrijf onder de aandacht brengen, in plaats van de overlast in buurten met veel kortetermijnverhuur of de juridische strijd die het bedrijf voert met wetgevers in veel landen. ,,Dat iedereen in 60 seconden ondernemer, gastheer of gastvrouw kan worden, zorgt voor gelijkheid”, zei Chesky tegen CBS.

Vrouwelijke hosts zijn ook de succesvolste. Bijna 60 procent van de aanbieders met het label ‘Superhost’ is vrouw. Die titel verdien je als je goede recensies krijgt, goed communiceert met gasten en je afspraken nakomt. Vrouwen van boven de 60 ontvangen procentueel het vaakst de topscore van 5 sterren. Maar hoe belangrijk vrouwen ook zijn voor Airbnb, dat is niet terug te zien in de top van het bedrijf. De raad van bestuur bestaat geheel uit mannen.

Bron: AD.nl

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.