André verkocht zijn huis zelf: “Zelfs in deze tijd kun je het prima zelf”

zelf verkopen

André besloot om zijn woning zelf via JAAP.NL te verkopen. Volgens André is het inschakelen van een makelaar helemaal niet nodig, zelfs in deze tijd kun je het prima zelf. Wij waren natuurlijk erg benieuwd hoe hij het zelf verkopen heeft ervaren.

André vertelt: “Het is mij goed bevallen. Het scheelt dat ik wel vaker met makelaars te maken heb gehad op werk en ik al een keer eerder mijn woning zelf heb verkocht. Momenteel is het een gemakkelijke markt, dus zelf je huis verkopen is heel goed te doen. Daarnaast ken ik mijn woning het beste.”

“Ik ontdek en zie tijdens mijn werk vaak bij makelaars dat het minder oprecht overkomt en dat de hele waarheid niet altijd wordt laten zien. Dus ja, ik ben erg tevreden met hoe het bij JAAP is gegaan. Ik heb ook bewust voor het complete Goud-pakket gekozen. Dat heeft te maken met mijn eerdere ervaring tijdens het zelf verkopen bij een andere partij, dit is minder goed bevallen.”

“Er werd vaak gevraagd waarom ik de verkoop zelf deed”

Volgens André waren mensen die langs kwamen voor een bezichtiging erg enthousiast. Ook over het feit dat hij het verkopen zelf deed: “We dachten eerst aan een open huis, maar uiteindelijk hebben we ongeveer 4 of 5 bezichtigingen op een dag gehad. De mensen die er waren, waren ook heel tevreden over hoe het ging. Het werd juist als prettig ervaren dat ik de bezichtigingen zelf deed, in tegenstelling tot bezichtigingen bij andere woningen die door een makelaar werden gedaan. Nu was er veel meer tijd en informatie voor hen beschikbaar.”

Veel vertrouwen vanuit geïnteresseerden

Ook merkte André dat er veel vertrouwen was in de woning, omdat hij er als eigenaar zoveel kon vertellen. “Er werd natuurlijk wel gevraagd waarom ik de verkoop zelf deed. Wat is er nou eigenlijk moeilijk aan een huis verkopen? Makelaars kunnen je nog wel eens ‘angstig’ maken. Ik had zelf juist angst dat, als ik een makelaar zou inschakelen, er onderling afspraken werden gemaakt tussen de aankoop- en verkoopmakelaar. Er bestaat natuurlijk een kans dat zij elkaar helpen zonder dat de belanghebbende daarvan op de hoogte is. Die angst heb ik voor mezelf weggenomen. Daarnaast is er nu meer sprake van het kunnen gunnen aan mensen, want je krijgt toch een klik met sommige mensen.”

Het bieden kon beginnen

“Wij hebben het geluk gehad dat iedereen die is komen kijken ook daadwerkelijk een bod op de woning heeft uitgebracht. En er stonden zelfs nog meer bezichtigingen gepland. Er kwam ook een aankoopmakelaar met een bod, maar hier waren bepaalde voorwaarden aan verbonden. Ik als verkoper heb geen verplichtingen en ging daar om die reden liever niet verder mee in die onderhandeling. De woning lag gelukkig goed in de markt waardoor we genoeg andere serieuze biedingen ontvingen.”

Tranen in de ogen

“Omdat we wisten dat één van de eerste geïnteresseerden de woning zo graag wilde kopen, hebben wij deze mensen weer benaderd. Toen ik hen het nieuws bracht was het een poosje stil. Uiteindelijk zaten ze met tranen in de ogen aan tafel, omdat ze zo blij waren. Zij hebben de woning uiteindelijk zonder enige voorwaarden gekocht. Alles was de volgende dag al rond.”

Hulp van de JAAP-makelaar

“Ik heb een aantal keer contact gehad met de makelaar. Hij heeft mij een heel goed advies gegeven en ik ben meegegaan in de geadviseerde vraagprijs. Bij het advies over de onderhandelingen heeft hij me een aantal tips gegeven over de juiste manier van onderhandelen. Verder kreeg ik advies over hoe snel ik moest reageren op een bod en hoe lang ik eventueel moest wachten. Ik heb prettig contact gehad en ontving snelle reacties, meestal al binnen een half uur.

Tips voor mensen die hun huis zelf verkopen

André heeft ook nog een paar tips voor mensen die nog twijfelen of ze hun woning wel zelf kunnen verkopen: “Het is belangrijk om vertrouwen te hebben in jezelf. Het verkopen van je huis is logisch en zelfs gemakkelijk. Het is jammer dat het verkopen van een woning zo’n verkeerd beeld heeft.”

“Verder ben ik realistisch geweest met prijzen. Ik had er misschien wel meer voor kunnen krijgen, maar dan had het langer geduurd. Zolang jullie bij JAAP zo adequaat blijven reageren, is het heel goed te doen. Het is fijn dat jullie zo snel reageren via e-mail en telefonisch, zodat je niet het idee hebt dat je het alleen doet.”

Wil je meer ervaringen lezen? Ga dan naar www.jaap.nl/ervaringen of lees gelijk meer over je huis zelf verkopen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.