Bereid je goed voor op de Open Huizen Dag

Open Huizen Dag

Het klinkt misschien nog ver weg, maar voor je het weet is het zaterdag 30 september en is het alweer tijd voor de Landelijke Open Huizen Dag! Waar moet je als verkoper op letten voor de bezichtigingen plaats gaan vinden? Hoe maak je jouw huis verkoopklaar? JAAP.NL geeft een aantal tips.

Jouw woning als visitekaartje

Probeer je in iemand te verplaatsen die nog nooit in jouw huis is geweest. Hoe zou jij jouw huis willen zien als je het zou gaan kopen? Dat klinkt misschien gek. Maar wat de meeste mensen willen als zij voor het eerst een huis bezichtigen, is dat het schoon en opgeruimd is, dat er geen rommeltjes door de woning liggen en dat het fris ruikt. Gelukkig zijn er genoeg trucjes die kunnen helpen om je huis zó in te richten dat hij het meest aantrekkelijk wordt getoond.

Heb je huisdieren? Een stinkende kattenbak is geen visitekaartje voor je woning. Breng de huisdieren dus zo nodig even bij de buren of iemand anders die het niet erg vindt om een dagje op te passen. Lucht de woning goed door zodat er geen luchtjes blijven hangen. Je kunt ook gebruik maken van geurverspreiders, zeker in de badkamer en in het toilet.

Corrigeer kleine oneffenheden voor de Open Huizen Dag

Zorg ervoor dat je eerst opruimt voordat je gaat slepen met meubilair. Zorg dat er geen losse spullen op de grond, onder de bank of onder het bed liggen, laat geen jassen aan de kapstok hangen of rommel op de tafel liggen. Een bos bloemen op tafel zorgt voor een aantrekkelijkere woonkamer. Corrigeer kleine oneffenheden, zoals een loszittende plint of behang dat een beetje loslaat in een hoekje. Het toilet is ook een belangrijk punt. Zorg ook hier weer voor een lege vloer. Laat dus ook geen toiletborstel of luchtverfrisser op de grond staan en haal eventuele prulletjes van de wand. Dit leidt de bezoeker alleen maar af. De bezoeker moet het idee hebben dat zij er zo in kunnen trekken zonder er al te veel werk aan te hebben. Veel extra prulletjes of spullen op de grond leiden daarbij te veel af.

Nog kleine kinderen in huis?

Als je nog kleine kinderen hebt, verwijder dan ook hun spullen bij het maken van foto’s en bij een bezichtiging. Kinderwagens, speelgoed, een box: allemaal spullen die te veel ruimte innemen. Indien je veel potjes op de vensterbank hebt staan kun je deze het beste vervangen door één grote vaas met verse bloemen erin.

In de keuken is het ook erg belangrijk dat alles goed schoon is. Zorg dus dat er geen viezigheid meer in je oven zit of op je kookplaat. Maak ook vooral de muren schoon rondom de kookplaat. Er kunnen wel eens wat vetvlekken op de muur of op het aanrecht beland zijn. Misschien wel een van de belangrijkste dingen bij een bezichtiging: zorg ervoor dat het licht in huis is. Zet de gordijnen dus zo ver als je kunt open en je bent klaar voor de Open Huizen Dag!

Open Huizen Dag vermelding op JAAP.NL

Als laatste: zorg ervoor dat mensen weten dat jouw huis meedoet aan de Open Huizen Dag! Wil jij een Open Huizen Dag vermelding op JAAP.NL en Funda.nl? Klik dan hier! Heel veel succes tijdens de Open Huizen Dag!

Ben jij woningzoekende en van plan om woningen te gaan bezoeken tijdens de Open Huizen Dag? Bekijk hier tips over waar jij op kan letten als woningzoekende!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.