Beschadigde muren? Ga zelf aan de slag!

beschadigde muren

Of je nu gevallen bent voor een oud huis of een onlangs gerenoveerde woning, hoe dan ook wil je de woning naar je eigen smaak maken en inrichten. Dat begint bij het opfrissen van de muren en plafonds. Wil jij een muurtje strak maken, maar weet je niet hoe je dat aanpakt? Hieronder lees je hoe je dat doet.

Een nog mooier interieur met strakke muren

Je hoeft natuurlijk niet per se een oud huis te hebben om de huidige muren eens goed op te knappen. In een huis waar geleefd wordt, kunnen beschadigingen ontstaan. Daarnaast wordt het interieur nog mooier met strakke en opgeknapte muren. Daar ligt vaak een drempel. Om een muur strak te krijgen, moet er voor veel klussers een stukadoor aan te pas komen. Gelukkig zijn er tegenwoordig handigere manieren om je muur te herstellen of te veranderen.

Voor elke soort muur bestaat een specifiek product die past bij de behandeling. Wil je weten welke behandeling jouw muur nodig heeft? Volg het Muurstrakplan van Alabastine.

In drie eenvoudige stappen vind je de juiste behandeling

Met het Muurstrakplan weet je in drie eenvoudige stappen welke behandeling het beste is voor jouw muur. Je geeft je wens aan, bijvoorbeeld een strakke muur met betoneffect, wat je huidige muursoort is en of er nog rekening gehouden moet worden met bijzonderheden, zoals vlekken of krassen op de muur. Binnen vijf minuten weet je hoe je iedere muuroppervlakte zelf glad kunt maken en welke producten je nodig hebt. Nu je weet welke behandeling het beste is voor jouw muur, behandel je deze in vier gemakkelijke stappen.

beschadigde muren

Stap 1: Reinigen
Om ervoor te zorgen dat de vul- en egaliseerpasta goed hecht, dien je de muur allereerst stof- en vetvrij te maken. Gebruik eerst een borstel, vervolgens een natte doek en tenslotte een ontvetter.

Stap 2: Vullen en repareren
Wanneer je muur beschadigd is, vul je de gaten of oneffenheden op met een steenvulmiddel. Schuur deze reparaties vlak en maak ze stofvrij.

Stap 3: Voorstrijken
Het glad maken van je muur kun je heel eenvoudig zelf doen met bijvoorbeeld Alabastine Sneldrogende Egaliseerpasta. Je brengt de pasta aan met een spaan op de muur. Binnen twintig minuten na het aanbrengen van de pasta, strijk je het geheel glad met een strijker.

Stap 4: Egaliseren
Blijven er na het drogen nog oneffenheden zichtbaar? Geen probleem! Dit schuur je heel gemakkelijk ook weer glad met licht schuurpapier.

Om je muur op te knappen, is een stukadoor bellen dus niet niet meer nodig. Het is gemakkelijk en leuk om zelf te doen, én het scheelt de nodige extra kosten! Veel klusplezier!

5 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.