Bijzondere kamer te huur op Utrecht Centraal

Op Kamernet is een unieke kamer te vinden. Je kunt er 7 dagen wonen voor 1 euro. Je woont dan wel heel erg centraal, namelijk op Utrecht Centraal zelf!

‘Het pand is van alle gemakken voorzien: 29 toiletten, 210 kluisjes, 3 prominente bars en zelfs 60 paaltjes voor je OV-Chipkaart! Je zult het huis gaan delen met zo’n 285.000 andere huisgenootjes die allen werken, studeren of gewoon lekker onderweg zijn,’ luidt de advertentie.

De advertentie op Kamernet begint wervend, maar al gauw blijkt dat je er wel iets voor moet doen. NS zoekt iemand die alle faciliteiten van het station wil uittesten en zijn ervaringen wil delen op sociale media. De spoorwegen zoeken dan ook iemand die ervaring heeft met het schrijven van teksten en maken van foto’s en video’s. “Veel volgers zijn niet nodig, enthousiasme staat voorop”, legt woordvoerder Erik Kroeze uit. NS kan zorgen voor de retweets of verspreiding op andere manieren.

Housewarming

Als je de kamer ‘huurt’ mag je er een weekje doorbrengen, van 1 december tot 7 december, als de nieuwe stationshal officieel geopend wordt. In die week zal leegstaand winkelpand tijdelijk worden ingericht als studentenkamer waar iemand kan slapen, werken en studeren. Er zit geen keuken in de kamer, maar dat is ook niet de bedoeling. “We willen dat iemand álles test van het station, dus het eten, de winkels, toiletten, bereikbaarheid en sfeer.”

Afhankelijk van wie het wordt en wat diegene op het station wil doen, gaat NS kijken wat er kan. “Als er iemand is die al zijn vrienden wil uitnodigen voor een housewarmingfeestje op zijn nieuwe kamer, dan gaan we kijken of we dat kunnen regelen.”

Iedereen kan reageren

Het hoeft trouwens geen student te zijn, benadrukt Kroeze. “Omdat we dit in studentenstad Utrecht doen, verwachten we dat de kamer populair zal zijn onder studenten, maar iedereen mag reageren. Je kunt je dagelijkse leven ook gewoon vervolgen. Naar college gaan bijvoorbeeld, maar het is wel de bedoeling dat je daarnaast gaat testen.”

Waarom NS dit doet? “We zijn heel benieuwd naar de reacties van reizigers op het nieuwe station”, zegt Kroeze. “De meeste mensen die er komen, eten zes keer in de week thuis en halen die andere dag wat te eten op het station. Wij waren nieuwsgierig of het ook andersom zou kunnen: zijn de voorzieningen zo goed dat je er de hele week kunt verblijven?”

Bron: RTL Z

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.