Binnenkijken bij miljonairs in Nederland

miljonairs in Nederland

Het aantal miljonairs in Nederland is flink gestegen. Waren er in 2006 72 duizend miljonairshuishoudens, in 2016 waren dat er 112 duizend. Anderhalf keer zoveel. Relatief gezien wonen in Zeeland met 1,9% de meeste miljonairs, gevolgd door Utrecht met 1,7%. Noord-Holland en Noord-Brabant delen met 1,6% de derde plek. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek. En zó wonen miljonairs.

Zeeland

Wonen met uitzicht op het water, een instant vakantiegevoel en de rust van de Zeeuwse eilanden maakt Zeeland niet voor niets populair bij miljonairs. Deze luxe villa in Kamperland bijvoorbeeld. Gelegen op een royale kavel, aan een aanlegsteiger, met een eigen wijnkelder én uitzicht op een beschermd natuurgebied.

miljonairs in Nederland

Utrecht

Centraler gelegen in Nederland vind je in de provincie Utrecht prachtige panden. Luxe stadsvilla’s en grachtenpanden, maar ook karakteristieke landhuizen. Zoals dit rietgedekte landhuis in Houten. Mét binnenzwembad, sauna, op een perceel van ruim 3700 m2, gelegen midden in het groen en op slechts 10 minuten rijden van Utrecht. Een ideale combinatie van de rust van de natuur en de verbinding met de stad.

miljonairs in Nederland

Noord-Holland

Laren (NH) is de gemeente met het grootste aandeel miljonairs, zo blijkt uit de cijfers van het CBS. Bijna 11% van de inwoners had in 2016 een vermogen van 1 miljoen euro of meer. Blaricum en Bloemendaal delen de tweede plek. In deze gemeenten heeft 10% van de inwoners een vermogen van 1 miljoen euro of meer. Ook wonen als een miljonair in Blaricum? Op JAAP.NL vind je 60 woningen in Blaricum met een vraagprijs vanaf 1 miljoen euro. Zoals deze vrijstaande villa aan de Enghweg in Blaricum.

miljonairs in Nederland

Rijkdom

Is wonen in zo’n prachtig pand iets om nu vooral van te dromen? Haal je hart op bij de prachtige panden en interieurs en pas vooral daarna je zoekopdracht aan naar een prijs, die wel bij jou past. Zet je niet financieel niet vast in torenhoge hypotheek. Want uiteindelijk is vrijheid pas échte rijkdom.

Door Mieke Fransen – Verhoef op 24 oktober 2018

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.