Buiten schilderen: trap niet in deze 3 valkuilen!

schilderen

Aan buiten schilderen besteden we doorgaans veel aandacht. Logisch, want het verven van de buitenmuren kan jouw woning een geheel nieuwe uitstraling geven. Nu het seizoen voor buitenwerkzaamheden weer is aangebroken, pakken we massaal de verfkwasten weer op. Sikkens verf kopen staat hoog op je prioriteitenlijstje, maar verder zie je wel waar het ‘schip strandt’. Dat snappen wij heel goed. Toch is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Alleen kwalitatieve buitenverf kopen is niet voldoende. Hierbij is het voornamelijk van belang dat je de volgende 3 valkuilen vermijdt.

Blijf niet het weer afwachten

Vaak blijven mensen wachten op de mooiere dagen voordat ze aan het schilderwerk beginnen. Het is echter wel belangrijk om te bedenken dat verven eigenlijk het hele jaar door kan. Er is geen specifiek moment waarop dit mogelijk is. Zolang het weer optimaal is, kan je beginnen. Dit kan zowel in de winter als zomer zijn. Blijf dus niet afwachten tot het volop zomer is, want juist dan kan het voorkomen dat de weersomstandigheden niet optimaal zijn. Als jij de Sikkens verf al tijden klaar hebt staan, hou je gewoon het weerbericht nauwlettend in de gaten. Zodra de omstandigheden goed zijn, begin je! Maar wanneer spreken we van optimale verfcondities?

Schilderen bij een temperatuur hoger dan 25 graden en lager dan 10 graden is niet aan te raden. Daarnaast schilder je niet bij mist of dauw omdat de Sikkens muurverf dan kan uitslaan. Voer ook nooit schilderwerkzaamheden uit als er volop regen of volop zon is voorspeld, dat is vragen om moeilijkheden!

De verkeerde verf gebruiken

Werkzaamheden aan huis verrichten wordt vaak gezien als noodzakelijk kwaad. Veel mensen proberen hierop te besparen door de goedkoopste verfsoorten uit te kiezen. In het geval van verven, klopt de uitspraak; ‘goedkoop is duurkoop’ als een bus. Kies daarom altijd voor kwalitatieve verf, zoals Sikkens muurverf, en zorg ervoor dat je de juiste verf voor jouw klus zoekt. Zo gebruik je voor het aflakken van kozijnen en deuren Sikkens rubbol xd high gloss en gebruik je voor baksteen en pleister muurverf.

Let er tevens op dat je watergedragen producten kiest. Deze zullen het milieu zo min mogelijk belasten en beschikken tevens over een hoge duurzaamheid. Weet je niet zeker welke verf je nodig hebt of hoe je deze moet gebruiken? Vraag dan om deskundig advies bij een speciaalzaak.

Goedkope borstel of kwast gebruiken

De meeste mensen weten wel dat ze kwalitatieve buitenverf moeten gebruiken, maar trappen toch in de valkuil om dan te besparen op de kwasten en borstels. Kies naast de kwalitatieve buitenverf ook voor kwalitatieve hulpmiddelen. Deze zullen voor een strak en egaal resultaat zorgen. Bij de aanschaf van Sikkens muurverf is het dan ook raadzaam om direct de juiste materialen te kopen. Zo weet je zeker dat de verf het gewenste resultaat zal geven! Niet alleen handig als je de woning wilt verkopen, maar ook als de woning gewoon een fijne make-over nodig heeft.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.