Contactloos verhuizen tijdens de coronacrisis

contactloos verhuizen

Tijdens de coronacrisis is alles een stukje lastiger, aangezien we 1,5 meter afstand moeten houden. Dit zorgt voor veel belemmeringen, zeker als je voor je werk in contact moet komen met andere mensen. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je gaat verhuizen tijdens de coronacrisis. Je vraagt je misschien af of dat mogelijk is, maar er zijn goede manieren om contactloos te verhuizen. Hieronder drie belangrijke tips.

1: Niet aanwezig zijn tijdens de verhuizing

Het is aan te raden om tijdens de coronacrisis niet aanwezig te zijn tijdens de verhuizing. Dit is voor jezelf natuurlijk ook wel ideaal, want dan heb je er verder geen stress van. Natuurlijk kan het zo zijn dat je je zorgen maakt om bepaalde spullen; spullen waarvan je hoopt dat er voorzichtig mee wordt omgegaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een piano verhuizen. Logisch, maar je kunt gewoon doorgeven aan de verhuizers dat ze met bepaalde spullen extra voorzichtig moeten doen.

2: De spullen schoonmaken

Ook is het aan te rijden om al je spullen even schoon te maken, alvorens ze verhuisd kunnen worden door de professionals. Wellicht klinkt dit als veel werk, maar dit valt best wel mee. Als je een goede desinfecterende spray gebruikt, is het meestal al voldoende om er maar één keer een doekje langs te halen. Daarmee doe je de verhuizers een groot plezier.

3: Online de voorbereidingen regelen

Meestal vindt er van tevoren een persoonlijke afspraak plaats, alvorens kan worden vastgesteld wat er allemaal moet worden verhuisd. Dit wordt gedaan zodat er een inschatting kan worden gemaakt over hoelang de verhuizing ongeveer gaat duren, maar dan weet je ook gelijk het kostenplaatje. Dat is wel zo fijn om te weten, zodat je kunt nagaan of het past binnen je budget. Gelukkig kan dit tegenwoordig ook online geregeld worden. Dit kan gewoon met foto’s, maar je kunt bijvoorbeeld ook een videogesprek aangaan. Handig voor beide partijen!

Meer tips over een aankomende verhuizing vind je hier.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.