Creatief met kerst: zo versier je je huis

creatief met kerst

Een kerstboom, wat kerstballen, een sneeuwdeken en kerstsokken… ze maken je huis een stuk gezelliger met kerst. Maar jaar na jaar deze versiersels tevoorschijn halen en je huis omtoveren tot steeds weer hetzelfde kerstwonder, dat kan ook anders. Ga creatief aan de slag om je huis warm, gezellig en origineel te versieren met deze ideeën.

Een creatieve kerstboom

Geen echte kerstboom dit jaar? Haal toch de natuur in huis met deze zelfgemaakte kerstboom van takken. Ga lekker de natuur in en verzamel 7 takken van verschillende lengtes, hang ze met een touw of met lampjes van klein naar groot onder elkaar en voilà: je creatieve kerstboom is klaar. Een paar lampjes erin hangen, misschien nog wat kerstballen van je zolder halen en je hebt een leuk en creatief exemplaar te pakken.

Van fotolijstjes naar kerstdecoratie

Pak wat fotolijsten met het liefst een wat dikker frame, haal de foto’s eruit (die kunnen er na de kerst weer in) en gebruik alleen het frame. Verzamel dennenappels, eikels, blaadjes of watjes en bedek de onderkant van je frame met één van deze opties. Maak met touw of wol waslijntjes in het lijstje en hang hier kaartjes, notities, versiersels, een kerstballetje in. Hoe groter je frame, des te meer je deze kan vullen met kerst.

Waslijn met versiersels

Dit jaar gaan we niet met de sneeuwspuit een kunstwerk op het raam maken. Scheelt je ook weer veel poetswerk. Nee, hier hangen we dit jaar een waslijn op, die we vol hangen met leuke kerstversiersels en de foto’s die je uit je lijstjes hebt gehaald. Kerst draait immers om familie en vrienden, dus geef ze een mooie prominente plek binnen je kersthuis.

Vul oude jampotjes met kerst

Begin alvast met het verzamelen van glazen (jam)potjes, want deze kun je heel goed gebruiken binnen je creatieve kerstdecoraties. Maak het potje schoon, draai het deksel eraf en gebruik deze als basis voor je versieringen. Plak bijvoorbeeld een dikke laag watjes aan de binnenkant van de deksel en haal wat kerstversieringen van zolder of wat dennenappels van buiten. Heb je nog een klein kerstboompje, dan kun je deze op je laag sneeuw zetten. Of een kerstbal erin leggen, of een dennenappel. Ben je klaar? Dan draai je voorzichtig je potje weer op het deksel en je bent klaar. Een andere variatie is touwtjes met sneeuwbolletjes aan de onderkant plakken, zodat het lijkt alsof het sneeuwt.

Vul donkere wijnflessen met lampjes

Als het goed is heb je nog wel wat lampjes over, omdat je nu geen kerstboom hoeft te versieren. Verzamel wat lege wijnflessen, het liefst met donker glas voor de sfeer en stop hier lampjes in.

Schaaltjes met geurkaarsen

Vul wat schaaltjes met koffiebonen, plaats hier waxinelichtjes in en behalve heel veel gezelligheid, heb je ineens ook heerlijke geuren in je huis.

Ga jij voor creatief?

In dit blog delen we nog meer ideeën voor kerstversieringen binnen jouw huis. We zijn ook benieuwd naar jouw creaties of eigen ideeën om kerst nog gezelliger te maken. En behalve dat creatief bezig zijn goed voor je is, het is ook nog eens een leuke bezigheid om met vrienden of je kinderen te doen. Heel veel plezier en alvast een hele fijne, creatieve en originele kerst gewenst!

Door Cindy Stechweij op 20 december 2018

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.