De beste tips om jouw huis in te richten

inrichten

Gefeliciteerd met je nieuwe huis! Heb je de sleutel ontvangen? Dan kan het inrichten gaan beginnen! Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 56% van de Nederlanders (tussen de 18-24 jaar) start met de inrichting van het huis. Dat is een behoorlijk percentage! Er zijn een hoop zaken waar je rekening mee dient te houden bij de inrichting van je huis. Hoe maak je bijvoorbeeld een ruimte optisch groter? Wat zijn goede kleurencombinaties? Waar zet je alle meubelen neer? Allerlei vragen waar jij graag een antwoord op zou willen. Wij helpen je graag, zodat jij direct aan de slag kunt met het inrichten van je huis.

Verschillende ruimtes in je huis

De oppervlakte en indeling van een huis is bij iedere woning verschillend. Sommige huizen hebben een open ruimte voor de woonkamer en keuken, maar bij anderen zijn het twee gescheiden ruimtes. Bedenk van tevoren welke ruimte gaat dienen als keuken, woonkamer, werkruimte, slaapkamer etcetera.

We snappen dat je gelijk wil shoppen voor die ene mooie hoekbank of loungeset, maar wacht daar nog even mee. We raden aan om een tekening op schaal te maken, zodat je ook precies kunt zien hoe de ruimte gevuld gaat worden met meubels. Maak diverse tekeningen waarbij je verschillende indelingen laat zien. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld hoe de ruimte er uiteindelijk uit gaat zien. Is er een mogelijkheid tot uitbouw? Kun je bijvoorbeeld een dakkapel plaatsen? Vergeet dan niet om ook hier alvast rekening mee te houden.

Wat zijn je wensen?

Als je alleen gaat wonen kijk je enkel naar je eigen wensen. Wanneer je gaat samenwonen moet je rekening houden met de wensen van twee personen. Liggen jullie samen op één lijn of verschillen jullie in wensen? Maak de wensen van tevoren bespreekbaar en sluit indien nodig een compromis met elkaar. Misschien vinden jullie samen een moderne inrichting mooi met landelijke invloeden. Maak samen een moodboard met foto’s die jullie mooi vinden voor de inrichting. Dit kun je heel makkelijk via Pinterest doen.

Als de basis maar goed is

Met de basis bedoelen we de vloer, de wanden en raambekleding. Wil je een vloer laten storten of kies je voor laminaat? Wil je behang, pleisterwerk of stucwerk? Ga je voor gordijnen, shutters of jaloezieën? Kleur is een doorslaggevende factor bij het inrichten. Het plafond, de kozijnen en deuren blijven vaak wit. Wit straalt rust uit en je kunt het met alle meubelen en stijlen combineren.

Vaak kiezen mensen ervoor om één muur 1 kleur te geven en de rest wit te laten. Weet je nog niet welke kleur je de muur wilt verven? Je kunt tegenwoordig bij verschillende winkels een kleurtester kopen om te kijken hoe de kleur eruitziet op je muur. Daarnaast heb je handige apps zoals de Flexa visualizer app. Hierbij krijg je een sneak peek hoe de verf op de muur eruit komt te zien.

Wacht met het kopen van allerlei accessoires voor je huis, hoe verleidelijk dat ook is. Focus je eerst op het grote geheel en zorg dat de basis goed is. Shoppen voor woondecoratie kan altijd nog. Als de basis goed staat, weet je ook beter wat er past bij elke ruimte en kun je een stijl ontwikkelen die bij jou en je huis past.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.