De impact van zonnepanelen op de waarde van je huis

Impact zonnepanelen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zonnepanelen op hun dak te plaatsen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar levert je zelf ook een besparing op in je portemonnee. Vaak stijgt de waarde van je huis met duizenden euro’s als je zonnepanelen op je dak plaatst. Ben je van plan om zonnepanelen op je dak te plaatsen en benieuwd wat voor impact zonnepanelen hebben op de waarde je huis? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je er alles over.

Huis met zonnepanelen heeft de voorkeur

Als je van plan bent om je huis op de langere termijn te verkopen, is het plaatsen van zonnepanelen een zeer goede keuze. Uit een onderzoek van Motivaction blijkt dat bijna de helft van de kopers aangeeft dat ze liever gaan voor een woning met zonnepanelen. Een deel hiervan wil hier best meer geld voor neerleggen. Ook denken veel mensen dat de waarde van een huis stijgt wanneer hier zonnepanelen op geplaatst worden en willen zij hier later ook profijt van hebben. Let bij het selecteren van een installateur op het zonnepanelen montagemateriaal dat hij gebruikt. De kwaliteit hiervan is belangrijk, om bijvoorbeeld dakschade op de lange termijn te voorkomen.

Woningen met zonnepanelen zijn duurder

Een woning met zonnepanelen is gemiddeld een stuk duurder dan een woning die gebruik maakt van fossiele energie en geen zonnepanelen op het dak heeft. Dit heeft een prijseffect van 2,56% op de woningwaarde, waarbij het niet uitmaakt wat voor soort woning het is. Dit kan een rijtjeshuis zijn, een vrijstaande woning of een twee-onder-een-kapwoning. Door zonnepanelen te plaatsen wordt de woning ineens meer waard.

De waarde van zonnepanelen blijft behouden

Wanneer je zonnepanelen plaatst, zullen ze hun gehele waarde behouden zodra je je woning besluit te verkopen. Zo wordt een woning met zonnepanelen 2,56% meer waard, waardoor je je investering gelijk terugverdient en je er nog een mooi centje aan over zal houden.

Zelfs een hogere hypotheek

Als je op het moment van het plaatsen van de zonnepanelen nog bezig bent met het afbetalen van je hypotheek, dan kun je flink wat meer lenen bij banken. Ook kun je een hogere hypotheek krijgen. Wanneer je zonnepanelen meer energie opwekken dan je zelf verbruikt, kun je vaak rond de €20.000 extra lenen. Hierdoor kun je je woning later ook voor een mooie prijs verkopen. De impact van zonnepanelen heeft dus ook zeker invloed op je woningwaarde. En vergeet niet: de kosten van de zonnepanelen verdien je door de waardestijging bijna altijd weer terug bij de verkoop.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.