De laatste binnenverlichting trends van 2020

binnenverlichting

Het kan best lastig zijn om de juiste verlichting bij je interieur te vinden! En niet alleen verlichting voor in huis, maar ook rond je terras, een balkon of bij de veranda komt sfeervolle verlichting goed tot z’n recht. In dit artikel zetten we een aantal trends op het gebied van binnenverlichting voor je op een rijtje.

Duurzaamheid belangrijk bij binnenverlichting

Duurzaamheid speelt niet alleen bij buitenverlichting een belangrijke rol voor veel huishoudens. Ook in huis zoeken consumenten vaker naar duurzame en milieubewuste oplossingen. Het gebruik van LED inbouwspots is daar een voorbeeld van. Een hele duurzame oplossing! Gebruik de spotjes in de keuken, rond de woonkamer en bijvoorbeeld in de badkamer. Ze geven een hele sfeervolle uitstraling aan een ruimte. Kies je voor inbouwspots met een witte kleur verlichting, of vind je het prettig om de kleur van de lampen te kunnen wijzigen?

Slimme verlichting in verschillende kleuren

De mogelijkheid om verschillende kleuren verlichting in te stellen wordt ook veel gebruikt in woonkamers. Voorzie bijvoorbeeld een mooie vloerlamp van slimme verlichting! Het zorgt voor een heel fraai effect op de wanden van je ruimte. Naast de slimme lampen van Philips Hue biedt onder meer IKEA deze lampen aan. De mogelijkheden hiervan zijn niet veel minder, terwijl de prijs aanzienlijk lager ligt. Kies voor rode, groene of bijvoorbeeld blauwe verlichting in hui: zo heb je bij iedere situatie een passend kleur licht. Bij deze slimme verlichting wordt altijd gekozen voor LED, waardoor dit niet alleen een kleurrijke, maar ook een duurzame oplossing is.

Robuuste lamp boven de eettafel en in de gang

Een derde trend op het gebied van binnenverlichting is de keuze voor een hele robuuste lamp boven de eettafel en in de gang. De gang is vaak een wat rommelige ruimte door het grote aantal schoenen, jassen en paraplu’s. Door een robuuste lamp in de hal op te hangen, trek je de aandacht weg bij deze rommelige hoekjes. De lamp vormt een echte eyecatcher! Boven de eettafel past de robuuste lamp goed, wanneer je bijvoorbeeld voor een dik eikenhouten blad gekozen hebt. Een kleiner model lamp zou al snel wegvallen bij een dergelijke tafel.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.