De populairste interieurtrends op een rijtje

interieurtrends

Och, weer zo’n perfect interieurplaatje die je voorbij ziet komen op Instagram of Pinterest. Een super mooi gestyled huis helemaal naar jouw smaak is waar je jaren van kunt genieten. Met deze dagelijkse dosis aan inspiratie zie je super veel leuke interieurtrends voorbijkomen. Soms wat overweldigend, vandaar dat wij de belangrijkste en populairste trends van 2019 voor je op een rijtje hebben gezet. Hiermee kun je jouw woning met een handomdraai een upgrade geven. Lees vooral even verder!

#1 Spiced Honey

Dé kleur van 2019, uitgeroepen door Flexa, is ‘Spiced Honey’. De kleur is geïnspireerd op de kleur van honing met een warme ondertoon van amber. Het is een vrolijke, energieke, positieve kleur en past in veel verschillende kleurenpaletten.

interieurtrends

interieurtrends

#2 Jungle

De bekende jungle trend blijft en wordt steeds uitgebreider. Zorg voor wat meer leven in je interieur met de kleur groen en kamerplanten. Ook nog eens goed voor de zuivering van de lucht en dus voor je gezondheid. Naast planten en veel gebruik van de kleur groen, komen er in 2019 ook printjes en patronen aan te pas. Laat één muur behangen met een leuke jungleprint of laat de patronen in de kussentjes op de bank terugkomen.

#3 Goud

Mocht je al fan zijn van de jungle trend en vind je goud ook helemaal fantastisch? Dan komt dat mooi uit! Goud past in veel interieurs en zo ook goed in een jungle interieur. Laat goud op verschillende manieren terugkomen in je interieur, zoals kandelaren, bijzettafeltjes, spiegels of de kraan in de keuken. Pas wel op met de hoeveelheid goud die je in je interieur gaat verwerken. Teveel goud kan kitscherig gaan ogen.

#4 Retro & Vintage

Een retro interieur en vintage interieur worden nog wel eens door elkaar gehaald en dat is helemaal niet zo gek. Ze lijken tenslotte vaak veel op elkaar! Het verschil tussen een retro en vintage interieur is dat bij een vintage interieur alle spullen ook echt oud en al gebruikt zijn en bij een retro interieur de spullen nieuw zijn maar van vroeger lijken. Wanneer je voor een vintage interieur wil gaan ben je dus wat langer bezig met het verzamelen van je meubels en accessoires. Alleen wanneer je dan een pareltje te pakken hebt kun je er ook super lang van genieten.

#5 Natuurlijk & duurzaam wonen

Een Scandinavisch of landelijk interieur zijn vaak gevuld met natuurlijke en pure items. Dit zorgt voor veel rust. De basis van dit interieur is vaak wit of een natuurlijke tint die goed contrasteert met je woonaccessoires. Veel producten zijn hierbij ook nog eens duurzaam, dit wordt steeds belangrijker gevonden. Schaf bijvoorbeeld een verduisterend rolgordijn voor goede isolatie. Hiermee kun je besparen op je energierekening.

#6 Velvet

Yes, velvet! Je houdt ervan of je vindt het niks, maar je kunt op geen enkele manier om deze interieurtrend heen. Velvet stof kun je op veel verschillende manieren in je interieur verwerken. Pak het groots aan en schaf een bank aan van velvet stof of houd het iets kleiner en laat velvet terugkomen in de kussens, een poef of je raambekleding. Een mooi velours gordijn geeft direct warmte aan je woning!

#7 Ronde vormen

Waar rechthoekige vormen steeds meer uit huizen verdwijnen, wordt er sinds 2019 steeds meer plaats gemaakt voor organische vormen in interieurs. Een ronde eetkamertafel, ronde spiegels, ronde kussens, een rond vloerkleed en een ronde poef. Nu is het fijne dat deze trend goed samengaat met andere trends zoals de stof velvet. Wat dacht je van een rond velvet kussentje op de bank?

#8 Vloeren

De vloer in een ruimte is net als raamdecoratie erg belangrijk voor de totale look. Twee populaire vloeren op dit moment zijn de visgraatvloer en een betonnen gietvloer. Beide heel erg verschillend en geschikt voor meerdere interieurs. Een visgraatvloer zul je vaker terugzien in een Scandinavisch of landelijke inrichting. Een betonnen gietvloer zie je vaak in een industriële inrichting of moderne inrichting. Match je nieuwe vloer bij de lamellen van je jaloezieën om het één geheel te laten lijken.

Wat is jouw favoriete interieurtrend? Bekijk hier al onze interieurartikelen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.