De ultieme tuin voor de zomer

Tuin onderhoud zomer

De zomer is aangebroken, dus halen we massaal de barbeques weer uit de schuur en maken we het in de tuin gezellig. Maar is je tuin al helemaal gereed voor de mooie zomerse dagen? Misschien is enige voorbereiding nog wel nodig. In dit artikel kijken we naar het onderhoud en de upgrade-mogelijkheden van je tuin. Met deze tips is je tuin straks summerproof!

Onderhoud van je tuin

Het is belangrijk om je tuin te onderhouden. Je tuin kan anders gaan woekeren, zeker tijdens de zomer. Dit is iets waar je later nog wel eens last van kan hebben. Daarom is het belangrijk om je tuin bij te houden. Zo pak je dat aan:

 • Allereerst begin je met het snoeien van de planten. Planten groeien nou eenmaal en hier zit geen rem op. Wanneer planten vrij kunnen groeien, gaan ze woekeren en kunnen ze de hele tuin overnemen. Hierdoor bestaat er een kans dat er weinig ruimte in je tuin overblijft, daarom is het belangrijk om eerst alle planten goed te snoeien.
 • Verwijder al het onkruid. Onkruid is in principe ook een plant, maar toch is het snoeien niet genoeg. Onkruid komt vaak voor tussen tegels of in de plantenbodem. Het is een plantensoort die in slechte omstandigheden kan bloeien. Dit komt omdat het veel voedingsstoffen van zijn omgeving steelt (en dus ook van andere planten). Omdat onkruid in het algeheel ongewenst is, is het belangrijk onkruid in het geheel te verwijderen. Laat daarom geen wortels zitten!
 • Als je in de tuin houten voorwerpen hebt staan, zoals tuinstoelen of schuttingen, dan is een nieuwe laag beits of een verse laag verf aan te raden. Hout kan namelijk gaan rotten als het onbehandeld blijft. Dit omdat het met weer en wind in de tuin staat. Met een nieuwe laag beits of verf ga je dit tegen en kan het hout in de tuin er weer een jaartje tegenaan.

Je tuin upgraden

Als je tuin er weer goed uit ziet, is het tijd om een upgrade te geven. Misschien heb je de barbeque al klaargezet, maar droom je nog steeds van die luxe buitenkeuken. Voor echte keukenbazen is een luxe buitenkeuken de ideale manier om van de zomer en de daarbij behorende gerechten te genieten. Je kan er makkelijk mee koken en tegelijk ook familie en vrienden entertainen. Bij een luxe buitenkeuken horen natuurlijk ook mooie tuinmeubelen, zodat je gasten tijdens een feestje of diner heerlijk kunnen tafelen. 

Met mooie tuinmeubelen ziet je tuin er niet alleen mooi en classy uit, deze zorgen er waarschijnlijk ook voor dat je je tuin goed onderhoudt om het plaatje compleet te maken. En hoe prettig is het als niet veel werk aan de tuin hebt, maar alleen af en toe een kleine onderhoud nodig is. Lees vooral ook ons artikel over een onderhoudsvriendelijke tuin, zo kun je helemaal zo lang mogelijk genieten van je tuin.

2 Comments

 • c.telgenkamp says:

  Dank voor Uw uitgebreide inlichting , graag zou ik nog van U
  willen weten wat de naam MALPERTUIS betekent …

  Ligt het terrein vlak tegen de Belgische grens , is er ‘n grenspost ? Waarom is het “ONdoorgangbaar” = “Malpertuis “?
  Ondergetekende is zelf Maastrichteneer van geboorte , woonde lange tijd door studie en werk in buitenland , zoekt daarom huis met tuin ( honden en
  kinderen) in geliefde stad.

 • JAAP.NL says:

  Beste C Telgemkamp,

  Bedankt voor je reactie. Voor zover ik zie, is Malpertuis een wijk in Maastricht en durf ik niet te zeggen wat het betekent. Misschien kun je deze vraag het beste aan de makelaar direct stellen? Mochten je ons toch liever willen spreken, stuur dan een mail naar: info@jaap.nl

  Een hele fijne dag!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.