De wasmachine verhuizen: waar moet je op letten?

wasmachine

Gefeliciteerd met je aanstaande verhuizing! Heel spannend, maar vaak ook veel werk. Spullen worden van het ene naar het andere adres verplaatst met als doel dit zonder schade te verzorgen. Er zijn enkele verhuiszaken die wat extra aandacht vragen ten tijde van de verhuizing en de wasmachine is er één van. Waar moet je op letten als je de wasmachine gaat verhuizen?

Tips voor het verhuizen van de wasmachine

Een wasmachine verhuizen is geen kwestie van het in de verhuiswagen laden en rijden maar. Het is belangrijk dat je de stappen in de juiste volgorde neemt zodat de wasmachine in goede staat in het nieuwe huis weer aangesloten kan worden.

Loskoppelen

De eerste stap is het loskoppelen. Haal eerst de stekker uit het stopcontact en draai de kraan waar hij op aangesloten is, dicht. Draai de waterslang van de kraan en houd een emmer bij de hand, er loopt altijd nog water uit de slang. Open de klep van het filter, leg er een handdoek voor en draai het filter los. Ook hier zal nog wat water uitlopen.

Trommel vastzetten

Iedere nieuwe wasmachine wordt geleverd met transportbouten die de trommel vastzetten. Dit voorkomt dat de trommel tijdens het vervoer gaat bewegen en de ophanging beschadigd. Deze transportbouten heb je nu weer nodig voor het vervoer en plaats je nu weer om de trommel vast te zetten. In de handleiding staat beschreven hoe dit werkt.

Het vervoer

Leg de wasmachine tijdens het vervoer niet neer, er komt dan teveel druk op de trommel en leidingen te staan. Een wasmachine moet staand vervoerd worden. Til hem met twee personen om ongelukken te voorkomen en zet hem goed vast tijdens het vervoeren.

Installeren

Staat de wasmachine op de nieuwe plaats, sluit dan alles aan en vergeet vooral niet de transportbouten te verwijderen en bewaar deze goed. Zorg ervoor dat hij waterpas staat om het ongewenst ‘wandelen’ en geluidsoverlast te voorkomen.

Een nieuwe wasmachine kopen bij de verhuizing

Nu kun je eerder genoemde stappen ondernemen en je oude machine meeverhuizen. Heb je echter een wasmachine die al wat jaren van trouwe dienst erop heeft zitten, dan kan zo’n verhuizing het laatste duwtje zijn voor het oude beestje. Je kunt dan ook overwegen om te kiezen voor een exemplaar uit de nieuwe generatie wasmachines en deze direct in de nieuwe woning te laten installeren. Zo heb je én geen zorgen over het verhuizen van je apparaat, én heb je direct een energiezuinige wasmachine ervoor in de plaats.

Op zoek naar meer verhuistips? Die vind je hier.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.