Deze zaken kun je voor de verhuizing alvast regelen

verhuizing

Een verhuizing is een spannende nieuwe stap om te zetten. Wanneer je gaat samenwonen of wellicht je eerste koopwoning koopt breekt er een nieuwe fase in je leven aan! Er moet natuurlijk een heleboel geregeld worden. Als je daar op tijd mee begint, kun je straks een soepele en zorgeloze verhuizing tegemoet zien. Hier zijn enkele waardevolle met betrekking tot zaken die je vooraf alvast kunt regelen. Zaken waaraan je misschien niet direct hebt gedacht, maar die wel belangrijk zijn om straks direct te kunnen genieten van je nieuwe huis.

Leer je toekomstige woonomgeving kennen

Verdiep je in de plaatselijk geldende regels. Misschien heb je in je nieuwe woonwijk een parkeervergunning nodig. Regel dit tijdig, zodat je direct vanaf de eerste dag probleemloos je auto voor de deur kunt parkeren. Ben je een hondenbezitter? Check dan even of er hondenbelasting wordt geheven in je nieuwe woonplaats. Als dat het geval is, zul je de hond moeten aanmelden om een boete te voorkomen. Denk ook aan zaken als het aanbieden van huisvuil. Hoe is dat geregeld? Is in de woning een afvalpas aanwezig? Dit zijn belangrijke zaken om te controleren!

Zorg tijdig voor het afsluiten van de benodigde abonnementen

Denk daarbij aan elektriciteit, verwarming, televisie, internet, dat soort zaken. In sommige gevallen zul je rekening moeten houden met een levertijd. Het is daarom verstandig om niet te lang te wachten met het vastleggen van deze contracten. Het maakt daarbij niet uit of je bij dezelfde leverancier blijft of overstapt naar een ander bedrijf. Feit blijft dat het wat tijd kost om een verhuizing goed te regelen.

Online blijven tijdens de verhuizing

Soms kan een internetabonnement pas worden verhuisd vanaf het moment dat je zelf al op het nieuwe adres woont. Dat hoeft geen probleem te zijn, want ter overbrugging kun je dan je mobiele telefoon gebruiken als hotspot. Dit houdt in dat je een smartphone gebruikt om een wifi-netwerk mee te maken. Daarmee is tijdelijk internet op je nieuwe locatie snel geregeld. Wanneer je ook nog tijdelijk op je oude locatie gebruik wil maken van het internet kun je gebruik maken van je huidige internetabonnement. Fijn om dit goed geregeld te hebben, vooral als je veel thuis werkt.

Het organiseren van je verhuizing

Organisatie is bij een verhuizing erg belangrijk: je kunt daarom het beste je spullen per kamer inpakken om het overzicht goed te bewaren. Zo kun je alles gelijk op de goede plek zetten en alles een beetje bij elkaar houden. Dit maakt de verhuizing een stuk gemakkelijker! Meer tips over het inpakken van je spullen lees je hier.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.