Dit moet je weten over hypotheekrentes in 2020

hypotheekrentes

Het kopen van een huis is voor veel mensen de ultieme droom. Stelletjes dromen over een eigen plek en ook singles kunnen niet wachten een thuis te hebben dat helemaal van hunzelf is. Heb je eindelijk een (betaalbaar) droomhuis gevonden, dan komt het zakelijke gedeelte om de hoek kijken – een hypotheek afsluiten is de eerstvolgende stap. Gezien de vele hypotheken en de talloze hypotheekaanbieders, is het belangrijk niet direct de eerste de beste hypotheek aan te gaan. Tot nog toe was 2020 een spannend en onvoorspelbaar jaar en zo is het ook met de hypotheekrentes.

Hypotheekrente 2020

De laatste jaren was er een dalende trend te zien in de hypotheekrentes. De rentes bleven laag, wat de markt aantrekkelijk maakte voor potentiële huizenkopers. Dat was in het begin van 2020 niet anders. De hypotheekrentes waren nog altijd ontzettend laag, wat maakte dat ook 2020 een perfect jaar leek te worden om de grote stap te zetten. Maar toen kwam de coronacrisis.

Gelukkig is er nog geen nood aan de man. Hoewel de rentes sinds een aantal maanden licht stijgen, gaat de stijging langzaam en heel geleidelijk. Op dit moment heb je dus nog altijd de mogelijkheid op een zeer lage rente. Maar let op en wacht vooral niet te lang met het kopen van je huis, want voor je het weet gaan de rentes verder omhoog.

Hypotheekrentes vergelijken

Door hypotheekrentes te vergelijken zie je in een oogopslag wat voor mogelijkheden je hebt. Natuurlijk is de laagste hypotheekrente niet bij voorbaat de beste hypotheek voor jou. Afhankelijk van de voorwaarden van de hypotheken kan de ene hypotheek beter bij je passen dan een ander, ook al ligt de rente iets hoger. Wanneer je een huis gaat kopen zijn er meer valkuilen waar je rekening mee moet houden. Hier vind je alles dat je moet weten wanneer je van plan bent een huis te kopen. Veel succes!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.