Dit zijn de voordelen van zonnepanelen

zonnepanelen

Loop je rond met het idee om zonnepanelen aan te schaffen, maar twijfel je nog? In dat geval is het goed om kennis te maken met de vele voordelen. Duurzame energie is in deze tijd een belangrijk thema. Steeds meer mensen kiezen ervoor om thuis van de energie van de zon te profiteren. Dat is niet voor niets. Je helpt er het milieu een handje mee, maar voor jezelf zijn er evengoed meerdere voordelen van toepassing. Bijvoorbeeld op het financiële vlak.

Zonnepanelen kopen: zo profiteer je financieel

Je bespaart op je energiekosten als je van zonne-energie gebruikmaakt. Weet je hoeveel je per jaar gaat besparen met zonnepanelen kopen? Als je tien panelen aanschaft, levert je dat op jaarbasis al snel een besparing op van ongeveer 600 euro. Laat het zonnetje maar schijnen, want dan wek je al snel meer stroom op dan je verbruikt. In dat geval neemt de energieleverancier de opgewekte energie graag van je over.

Daar krijg je dan een vergoeding voor. Dat heet de terug-leververgoeding. Binnen een periode van tien jaar heb jij de investering al terugverdiend. De overheid stimuleert je graag om over te gaan op het gebruik van zonne-energie. Bijvoorbeeld door je de btw van 21% op de aanschaf terug te geven. Ook de gemeentes zijn actief op het gebied van duurzame energie. Check daarom even bij je eigen gemeente wat de mogelijkheden zijn. Misschien kom je voor subsidie in aanmerking of voor een andere gunstige regeling.

Goed voor de waarde van je eigen huis

De aanschaf van zonnepanelen is eveneens goed voor je eigen huis. Zo krijg je een beter energielabel. Dat is ook handig als je in de toekomst van plan bent je huis in de verkoop te zetten. Bovendien stijgt de waarde van je woning als je investeert in duurzame energie. De panelen op je dak zorgen wat dat betreft voor meerwaarde. Nog een voordeel is dat je de CO2-uitstoot van je eigen huishouden verlaagt.

Verder ondervind je bij het opwekken van zonne-energie geen enkele geluidshinder. Je hoort en verneemt er niets van. Heb je geen geld achter de hand om de investering in zonne-energie te bekostigen. Kijk dan of de Energiebespaarlening misschien wat voor je is. Deze lening is beschikbaar voor woningeigenaren die willen investeren in duurzame energie.

Zonne-energie is gratis

Zonne-energie is gratis. De zon brengt de zonnestralen niet in rekening. Dat je geld kwijt bent aan de investering is logisch. Dat je daar later altijd profijt van hebt met gratis zonne-energie is de uitgave meer dan waard. Met al deze voordelen hoef je in elk geval niet meer te twijfelen of je een goede keuze maakt. Er zijn je al velen voorgegaan en er komen nog velen na jou.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.