Drie veelvoorkomende fouten bij het inrichten van je huis

inrichten

Ga je je woning binnenkort verkopen? Dan wil je dat je woning zo goed mogelijk gepresenteerd wordt. Een aantal kleine aanpassingen kunnen je interieur erg veranderen, maar helaas zijn er ook zeker gevallen waarin de kleine ingreep juist een negatief resultaat heeft. Dit zijn drie veel voorkomende fouten bij het inrichten van je huis.

Het missen van evenwicht in je interieur

Een goede inrichting zorgt immers voor een stijging in de waarde van je woning. Net zoals het bij je outfit ook belangrijk is om te zorgen voor evenwicht, geldt dit ook voor de inrichting van je huis. Door kleine meubelen in een kamer te proppen zal het eruit zien als een poppenkast, terwijl grote meubelen juist een verkrampt gevoel kunnen geven. Het is dus essentieel om evenwicht te creëren in je woning. Een meubelstuk moet perfect in de ruimte passen. Het moet dus niet te groot zijn, maar ook niet te klein.

Het missen van kunst in je interieur

Je kunt een schilderij kopen om je inrichting direct een heel ander aanzicht te geven. Je kunt ook kiezen voor een tekening van je kind of een foto van je grootouders. Kies je voor meerdere schilderijen op één wand? Een oneven aantal maakt de muur net iets aantrekkelijker. Ook hier gaat het om evenwicht, maar een wand met schilderijen of mooie lijsten hoeft niet symmetrisch te zijn. Je kunt hier een beetje mee spelen. Eigenlijk zijn er talloze mogelijkheden.

Zichtbare snoeren

Als je alle meubels in het huis hebt staan dan kun je nog zomaar wel eens vergeten dat er ook nog lampen bij moeten. Hierbij kun je kiezen voor hanglampen, maar dit is niet altijd mogelijk. Daarom kun je ook zeker een paar tafellampen of staande exemplaren aanschaffen. Maar deze hebben over het algemeen vrij lelijke kabels. Natuurlijk werkt dit zeer storend in je interieur, dus de snoeren moeten eigenlijk weggewerkt worden. Dit kun je doen door er meubels voor te zetten, maar dan lijkt het interieur wel weer vol. Daarom is het beter om ze in de muur weg te werken.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.