Een goede inrichting zorgt voor waardestijging van je huis

inrichting

Ben je van plan om je woning op korte termijn te verkopen? In dat geval loont het om deze voor de verkoop hiervan op te ruimen en opnieuw in te richten. Het op een gezellige, sfeervolle en logische manier inrichten van je huis levert al snel een waardestijging op. Zeg nou zelf; een nette woning zou je zelf ook eerder kopen dan een huis waarbinnen het een rommeltje is. Er zijn verschillende manieren om voor een goede inrichting te zorgen bij de verkoop van je huis. Het hoeft namelijk niet te betekenen dat je het volledige interieur moet vervangen. Er zijn goedkopere opties. In dit artikel zoomen we in op de mogelijkheden die je hebt.

Zorg voor opbergboxen om je woning op te ruimen

Een eerste stap in het ordenen van je ruimtes is het aanschaffen van opbergboxen. De opbergboxen bieden je voldoende ruimte om het speelgoed, boeken en bijvoorbeeld spelletjes op te bergen. Zo staan deze niet voortdurend in het zicht! In sommige gevallen loont het om zelf een opbergbox te maken. Kies bijvoorbeeld voor een leuke houten zitbank in je woon- of speelkamer. Onder de bank kun je een bak maken, die je bereikt door het zitvlak van de bank omhoog te tillen. Nu enkel nog een aantal sfeervolle kussentjes op deze plank en je hebt een fraai nieuw meubelstuk!

Tip: zoek op internet naar een stappenplan voor het creëren van je eigen bank met opbergbox. Je vindt hier verschillende bouwtekeningen om voortvarend van start te kunnen gaan.

Ruim de tuin op en kies voor nieuwe tuinmeubelen

Een tweede stap in het verhogen van de waarde van je woning is het aanpakken van de tuin. De tuin moet een plek zijn om heerlijk te kunnen ontspannen in de zomermaanden! Haal het onkruid weg, poot een aantal nieuwe plantjes en haal de doden struiken weg. Afhankelijk van het formaat van de tuin loont het om hier een moestuin in te maken, een zandbak in aan te leggen, enzovoorts. Het zijn relatief simpele klussen, die de waarde van je woning kunnen verhogen.

Nieuwe tuinmeubelen voor op het terras

Heb je momenteel oudere, versleten tuinmeubelen? Je tuin lijkt een stuk mooier, wanneer je hier nieuwe tuinmeubelen in plaatst. Denk aan een leuke houten tuinbank, een aantal comfortabele tuinstoelen van kunststof, enzovoorts. Door te zoeken naar een uitverkoop met tuinmeubelen kun je voor een scherpe prijs nieuwe tuinmeubelen aanschaffen! Je kunt de meubels bij de verkoop van je woning meenemen naar een nieuw huis, of deze aan de nieuwe bewoners doorverkopen.

Maak je woning gezellig bij bezichtigingen

Zijn je woning en tuin inmiddels opgeruimd? In dat geval is het zaak om je huis gezelliger te maken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van plateaus met kaarsen, een aantal fotolijstjes of schilderijen aan de wand, de lampen aan, enzovoorts. Een huiselijke inrichting geeft potentiële nieuwe bewoners direct een gevoel van thuis. Ze moeten het gevoel hebben zich helemaal thuis te kunnen gaan voelen in je huis!

Schakel je een makelaar in of verkoop je je huis zelf? Een makelaar kan je meer vertellen over hetgeen je kunt doen om de waarde van je woning te laten stijgen. In sommige gevallen is dat bijvoorbeeld ook het schilderen van de kozijnen rond ramen en deuren. Afbladderend verf geeft woningen vaak een onverzorgde uitstraling. Iets wat je wilt voorkomen bij de verkoop hiervan.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.