Een herfstboeket stylen met tips van vt wonen

Leuk: tips van vt wonen om leuke herfstboeketten op tafel te zetten! Warme kleuren, bruine bladeren en losse takken… Er is genoeg keuze voor wat je op tafel kunt neerzetten tijdens de herfst. Maar het allerleukste is natuurlijk om zelf iets te maken. Wat werkt eigenlijk altijd wel en voor welke verschillende groottes en hoogtes kies jij? Met deze tips zit je hoe dan ook goed.

Vt wonen haalde inspiratie tijdens bezoekjes aan het tuincentrum. En dan met name de mooie herfsttakken die bij de bloemenafdeling werden gepresenteerd. Vormen en kleuren die helemaal bij dit seizoen passen waardoor je bijna zin zou krijgen in de donkere dagen.

Herfstkleuren

Echte herfstkleuren zijn geel, oranje, bruin en rood. Hieronder zie je een aantal takken die daar heel mooi bij passen. Je kunt deze takken op verschillende manieren gebruiken als sfeermaker in huis. Vt wonen koos ervoor om ze te verdelen over verschillende vazen. In dit geval worden de warme kleuren van de herfsttakken nog eens extra versterkt door de kleuren van het keramiek.

herfstboeket-stylen-3

Glas en wit op wit

Wat eigenlijk altijd erg goed werkt zijn takken of bloemen in verschillende glazen vazen. Met transparante vazen blijven de takken de hoofdrol spelen en lijken ze bijna te zweven. Kies voor verschillende groottes en hoogtes voor een spannend geheel. Je kunt natuurlijk ook tijdens een rustgevende boswandeling een aantal takken verzamelen en deze thuis in je mooiste vazen zetten! Als je het water regelmatig ververst, kunnen de takken vaak nog best een tijdje mee. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van alleen maar witte vazen. Omdat de kleur wit het geheel met elkaar verbindt, maakt het eigenlijk niet uit welke vorm de vaas heeft. Stop niet teveel takken in 1 vaas, soms is 1 tak al genoeg en juist zo mooi in zijn eenvoud.

Veel plezier met decoreren!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.