Een mooie sfeer in huis: welke verlichting kies je?

verlichting

Veel mensen willen graag dat er een leuke en mooie sfeer in het huis blijft hangen. Dit werd heel vaak gedaan door een combinatie te maken tussen verschillende soorten lampen, zoals de spaarlamp, de gloeilamp en de spotjes. Een goede sfeer is heel belangrijk om vrolijk en gezond te blijven als je thuis bent, maar hoe zit het met de kosten? In dit artikel kijken we naar de mogelijkheden die je met LED-verlichting hebt.

LED verlichting

De LED lampen zijn door de jaren heen steeds bekender geworden over de hele wereld. Ondertussen hebben veel huishoudens en bedrijven deze lampen al geïnstalleerd. De aanschaf van deze lampen ligt een stuk hoger dan de oudere spaarlamp, maar over langere een langere periode is de LED lamp een stuk voordeliger.

Alle spaarlampen en spotjes in een huis of bedrijf te vervangen voor de LED lampen is een zeer goede investering om te doen. Bij normaal gebruik van de LED lampen kun je zelfs binnen 2 jaar je hele investering terugverdiend hebben.

Vergelijking met spaarlampen

De meeste spaarlampen hebben een maximale aantal branduren van rond de 8.000 tot 11.000. Dat klinkt al gauw als een heel aantal uren, maar bij LED lampen ligt dit gemiddeld rond de 35.000 tot 50.000 branduren. Daarnaast zijn LED lampen beter voor je ogen. Dat komt doordat de lamp direct zijn vermogen aan licht geeft en deze niet af en toe even flikkert. Zo blijven je ogen in rust en zul je hier veel minder snel last van krijgen.

Sfeer creëren

Sinds de nieuwe LED lamp op de markt is gekomen, is hier veel op geëxperimenteerd. Zo zijn er in de loop der tijd erg veel verschillende LED lampen bij gekomen, waardoor het sfeer maken in de woonkamer, douche of slaapkamer ook op de goedkopere manier bereikbaar gemaakt is. Het is dus echt niet meer nodig om de stroomkosten hoog op te laten stijgen.

Besparen op energiekosten

Met één goede investering kun je je huis mooi verlichten en ook nog eens snel en veel besparen op de kosten. Het is ook nog mogelijk om LED lampen te dimmen. Hiervoor zijn niet alle LED lampen geschikt, dus daar moet wel op gelet worden. Door te kiezen voor een dimmer kun je zelfs voor nog meer sfeer in het huis zorgen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.