Een nieuwe look in de slaapkamer? 15 voorbeelden

De slaapkamer is een belangrijke ruimte in je huis. Het is de kamer waar je tot rust komt, waar het opgeruimd, rustgevend en prettig moet zijn, maar helaas zijn de meeste slaapkamers vaak een rommeltje, onrustig, druk en helemaal niet rustgevend. Een nieuwe look in de slaapkamer hoeft helemaal niet duur te zijn. Een likje verf in een frisse kleur, nieuwe verlichting of een paar nieuwe kussens of schilderijtjes doen wonderen! Hoe kun je je slaapkamer nou opknappen zonder er te veel aan uit te hoeven geven? Hieronder laten we een aantal voorbeelden zien ter inspiratie.

Slaapkamer 1

Heb je een witte slaapkamer en weinig kleur? Perfect! Slaapkamers in neutrale kleuren gecombineerd met natuurlijke materialen stralen een prachtige natuurlijke stijl uit die rust brengt in een slaapkamer. Het voordeel is ook dat je wit of crème gemakkelijk kunt combineren met een frisse kleur, zoals pastel. Deze kleur kun je terug laten komen in foto’s in mooie lijsten of in de kussens, zodat je nog eens kunt switchen in kleuren.

Avenuelifestyle

Slaapkamer 2

Deze slaapkamer is warm en winters. Ook hier zie je de neutrale kleuren terugkomen, bruin en wit geven rust en je kunt gemakkelijk combineren met andere kleuren, materialen en stijlen.

Interieur insider

Bron: Interieur Insider

Slaapkamer 3

Dankzij de ingebouwde kasten in deze slaapkamer kun je gemakkelijk je spullen kwijt. Hiermee voorkom je dat de kamer onrustig en rommelig wordt en de ingebouwde bank met lades zorgen ervoor dat er geen ruimte verspild wordt. Handig!

Interieurdesigner.be

Bron: Interieurdesigner.be

Slaapkamer 4

Zoals je misschien weet hebben kleuren een psychologische werking op ons. Elke kleur wekt een ander gevoel bij ons op en dat is voor iedereen verschillend. Zo staat de kleur rood voor passie, maar het wekt ook agressie op bij sommige mensen.

Eigenlijk zijn de basistinten zoals wit, beige, grijstinten en pasteltinten het meest geschikt voor een slaapkamer. De populairste kleuren zijn op het moment grijs, wit en bruin maar natuurlijk kun je ook gebruik maken van blauwtinten, groentinten en paarstinten. Hieronder zie je een goed voorbeeld van gebruik van de basistinten.

Interiorjunkie.com

Bron: Interiorjunkie.com

Slaapkamer 5

Wil je iets meer pit in een slaapkamer in een natuurlijke stijl? Voeg dan iets stoers toe zoals een industriële lamp of maak gebruik van contrasterende kleuren, zoals zwart of een robuust materiaal.

Shake my blog

Bron: Shake my blog

Slaapkamer 6

Deze slaapkamer oogt heel rustig, strak en toch gezellig. Er is weinig gebruik gemaakt van kleur, maar de lamp en overige accessoires geven het geheel iets bijzonders.

ShowHome

Bron: ShowHome

Slaapkamer 7

Dit is een goed voorbeeld wat een mooi hoofdbord kan doen voor een slaapkamer. Net als bovenstaand voorbeeld is deze slaapkamer neutraal, maar het hoofdbord geeft het net dat extraatje dat ervoor zorgt dat deze slaapkamer anders dan anders is en toch zeer rustgevend oogt. Bekijk meer voorbeelden in onderstaande foto’s.

nieuwe look in de slaapkamer

Slaapkamer 8

Nieuwe look slaapkamer

Bron: Style at Home

Slaapkamer 9

UltraLinx

Bron: UltraLinx

Slaapkamer 10

Woontrendz

Bron: Woontrendz

Slaapkamer 11

HomeAdore

Bron: HomeAdore

Slaapkamer 12

wooninspiratie

Bron: Wooninspiratie

Slaapkamer 13

Zie je jezelf hier al liggen?

Pinterest

Bron: Pinterest

Slaapkamer 14

De klassieke look.

Restoration Hardware

Bron: Restoration Hardware

Slaapkamer 15

Last but not least: een slaapkamer waarin veel kleuren worden gebruikt, maar doordat dezelfde kleuren meerdere malen terugkomen straalt het nog steeds rust uit. Persoonlijk zijn wij enorm fan van de combinatie turquoise en geel, maar uiteraard kun je dit effect ook met andere kleuren creëren.

Koket Love Happens

Bron: Koket Love Happens

Welke slaapkamer zou jij kiezen? En van welke kleuren zou jij het liefst gebruik maken? Laat het ons weten en laat je reactie onder dit artikel achter!

4 Comments

 • H.c.feikema says:

  Slaapkamer 3

 • Ingrid says:

  15 daar zit nog een beetje kleur in . ben allergies voor wit kleur breng feest in je leven !

 • Felix says:

  slaapkamer 8, het straalt rust uit. zou de inrichting afmaken met een elektrische boxspring of in ieder geval een hoge bed zoals op de foto!

 • Anne van de Veen says:

  Slaapkamer 11! Ontzettend mooi gebruik van natuurlijk materiaal. Dat houten plafond vind ik ook ontzettend mooi!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.