Een veilig nieuw thuis met 5 slimme tips

veilig

Heb je zojuist de sleutels ontvangen van je nieuwe huis? Gefeliciteerd! Ongetwijfeld kan je nu niet wachten om van het nieuwe huis jouw of jullie ‘thuis’ te maken. Veiligheid is een van de belangrijkste factoren voor een thuisgevoel. Nu het huis nog leeg is, is het daarmee een uitgelezen mogelijkheid om hier eens bij stil te staan, maar waar moet je dan aan denken?

1. Vervang de sloten

Tip nummer één is zonder enige twijfel het vervangen van je sloten. Je weet immers nooit aan wie de vorige bewoners allemaal een sleutel hebben gegeven en wie er dus zonder enige moeite je huis zou kunnen betreden. Ook bij nieuwbouw is dit verstandig aangezien nieuwbouwhuizen zeer gevoelig zijn voor inbraak, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Overweeg bij het kopen van nieuwe sloten naast de cilinder ook kerntrekbeslag te installeren. Dit voorkomt kerntrekken, één van de populairste methodes van het openbreken van sloten. Goede sloten zijn voorzien van een SKG-keurmerk met één, twee of drie sterren. Hierbij geldt het principe van hoe meer, hoe beter. Een slot met twee of minder sterren is bijvoorbeeld niet bestand tegen kerntrekken. Een driesterren-cilinder, in combinatie met veiligheidsbeslag, wel.

2. Plaats beveiligingscamera’s

Niets meer missen van wat er in en om je huis gebeurt? Overweeg dan beveiligingscamera’s aan te schaffen. Kies bij voorkeur voor een slimme camera, voor actieve monitoring. Zo weet je direct wanneer er ongewenste figuren in je tuin zijn en heb je meteen op beeld staan. Een slimme inbreker denkt wel twee keer na voor hij jouw huis kiest. Kies bij het ophangen voor strategische plekken, zoals plekken die vanuit de straat niet zichtbaar zijn en waar een inbreker dus anders ongestoord zijn werk zou kunnen gaan.

veilig

3. Een slimme deurbel

De slimme deurbel is een ideale toevoeging voor een beveiligingscamera. Dit is in feite een deurbel met camera die in verbinding staat met je smartphone of tablet. Wordt er aangebeld, dan kan je op je smartphone direct zien wie er voor de deur staat. Het is ook mogelijk om op de hoogte te blijven van beweging bij je voordeur en zelfs te communiceren met degene die voor je deur staat. Hiermee voorkom je overvallen én heb je inbrekers bij je voordeur direct in de smiezen.

4. Buitenverlichting met sensoren

Iets dat inbrekers absoluut niet willen, is gezien worden. Niet gek daarom dat ze over het algemeen opereren in het donker. Door verlichting op te hangen die aangaat bij beweging, valt een potentiële inbreker direct veel beter op. Dit is daarom een erg effectieve en relatief goedkope oplossing voor inbraakpreventie. Een inbreker wil zo min mogelijk risico nemen en slaat daarmee jouw huis over.

5. Rookmelders & CO-melders

Uiteraard is het niet zo dat je huis enkel te beveiligen is tegen inbraken. Heb je bijvoorbeeld als eens gedacht aan brandgevaar? Wanneer je een huis koopt heb je vaak geen idee over de kwaliteit van de elektra of bijvoorbeeld het onderhoud van de CV-ketel. Dit is met name gevaarlijk wanneer het huis al een tijdje leeg heeft gestaan of er al heel lang niets aan gebeurd is.

De veiligheid van jou en je gezin gaat boven alles. Zorg er dus voor dat je goede rookmelders én CO-melders ophangt. Koolstofmonoxide is met name een gevaar bij oudere CV-ketels en is geurloos, waardoor je hier niets van merkt tot het te laat is. Neem geen risico!

Uit onderzoek blijkt dat je thuis voelen zeer goed is voor je algemene fysieke en mentale gezondheid. Veiligheid is een van de belangrijkste factoren voor dat gevoel, onderschat dat dus niet. Uiteraard kan je je goed verzekeren met bijvoorbeeld een inboedelverzekering, maar het liefst wil je natuurlijk voorkomen deze te moeten gebruiken.

Wil je de beveiliging van je nieuwe huis direct écht goed en toekomstbestendig aanpakken? Neem dan eens een kijkje bij een smart home expert. Deze kan je niet alleen helpen met de beveiliging van je huis, maar ook hoe je dit vervolgens koppelt aan gemak, comfort, energiebesparing en gezelligheid.

1 reactie

  • Eefke says:

    Een alarmsysteem (al is het niet de duurste) is zeker ook een aanrader. Het is vaak ook pijnlijk via camerabeelden te zien hoe er moet je spullen wordt omgegaan, door lasten die niet weten hoe hard je daarvoor gezwoegd hebt. Toch een aanrader, want bij het zien van de camera’s blijven inbrekers op afstand. Vooral met de moderne ontwikkelingen op dat gebied, met motion detection en wifi krijg je meteen een melding en kan je live volgen wat er zich afspeelt op dat moment.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.