Je huis zelf verkopen: lees de ervaring van Arjaan

ervaring

Arjaan verkocht zijn Amsterdamse appartement in een lastige, oververhitte markt. Waarom besloot hij het zelf te gaan doen en hoe ging hij te werk? We vroegen hem naar zijn ervaring met het zelf verkopen van zijn appartement.

Ervaring Arjaan: “Ik wilde het zelf ook gaan proberen”

“Omdat ik in 2013 het appartement vlakbij de Overtoom kocht zonder tussenkomst van een makelaar, wilde ik dit zelf ook gaan proberen,” legt Arjaan uit. “Het is een leuk en leerzaam proces en ik vond dat ik zelf veel meer kon vertellen over het appartement dan een makelaar. Je kent je appartement zelf namelijk heel goed en weet precies waarom het er zo fijn wonen was. Dat wilde ik graag zo overbrengen op de kopers. En het scheelt veel geld om het zelf te doen. Ook vond ik het belangrijk dat Zien24 mijn woning goed in beeld bracht. Van de makelaars die mij vragen stelden heb ik ook veel geleerd, dit kon ik later gebruiken bij de onderhandeling voor mijn nieuwe woning. Dat was wel mooi!”

Goede tips over de onderhandelingen

Arjaan vond het uiteraard spannend om zelf aan de slag te gaan, maar ging de verkoop vooral met vertrouwen tegemoet. “In Amsterdam worden woningen heel snel verkocht, dus ik had het gevoel dat het sowieso wel goed zou komen. Ik had overigens erg veel aan de hulp die ik tussendoor kreeg van de makelaar van JAAP. Hij heeft mij geholpen bij het bepalen van de vraagprijs, want hoe kom je nou tot de beste vraagprijs die niet te hoog of te laag is? Dat vond ik wel erg belangrijk. Later heeft hij mij ook goede tips gegeven bij de onderhandelingen, dat verliep namelijk wel wat hectisch.”

Hoe gingen de onderhandelingen in zijn werk?

Arjaan vertelt verder over hoe de onderhandelingen dan in zijn werk gingen. “Omdat ik al heel snel ontzettend veel aanvragen binnen kreeg, heb ik ervoor gekozen om twee dagen in te plannen waarop mensen konden komen kijken. Dat scheelde veel tijd voor mij en zo kon iedereen rustig een kijkje nemen. Die twee dagen zaten helemaal vol. Ik kreeg later nog meer aanvragen binnen voor een bezichtiging, maar ik heb het bij die twee dagen gelaten. Het was echt heel leuk om de bezichtigingen te doen. Het is zo grappig hoe iedereen erin staat en welke vragen je krijgt.”

Biedingen

“Al tijdens de bezichtigingen werden er biedingen gedaan. Het was een gekkenhuis. Ik heb iedereen de mogelijkheid gegeven om een bod te doen. Er was een sluitingsdatum en tijd en voor die tijd moest alles binnen zijn. Het was echt heel cool om alles binnen te zien komen. Ik had wel verwacht dat er boven de vraagprijs geboden zou worden, maar dit ging nog veel verder. Uiteindelijk ben ik met het hoogste bod akkoord gegaan.”

Arjaan vervolgt: “Er was zoveel animo voor mijn appartement, ik wist dat iedereen het heel graag wilde hebben. Wel cool hoor, om in zo’n positie te zitten. De makelaar heeft mij vooral geholpen met het bepalen van de strategie. Als er zoveel op je afkomt, wil je toch wel even checken of het wel goed is wat je doet!”

Ook zelf je huis verkopen? Bekijk hier onze pakketten en ga gelijk aan de slag!

Vond je het leuk om deze ervaring te lezen en ben je benieuwd hoe andere verkopers het hebben ervaren? Deze vind je hier.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.