Extra geld lenen bij je hypotheek

geld lenen

Als je een huis wil kopen, is het heel waarschijnlijk dat je hiervoor een hypotheek gaat afsluiten. Daarmee kunt u de aanschaf van uw nieuwe woning financieren. Het is tegenwoordig alleen niet meer mogelijk om je hypotheekbedrag te verruimen om extra kosten, zoals bijvoorbeeld een verbouwing of de kosten koper, te financieren. Je kunt maximaal een bedrag lenen dat gelijk staat aan de waarde van je woning.

Als je meer geld nodig hebt dan de waarde van je woning, dan ben je genoodzaakt om hiervoor je spaargeld te gebruiken óf je kunt een lening aanvragen. Je kunt een lening aanvragen voor verschillende doeleinden.

Verbouwing of verbetering van je woning

Om een nieuw huis helemaal naar je wensen en smaak in te richten, kan een verbouwing of verbetering aan de woning noodzakelijk zijn. Je zit er ook niet op te wachten om over een paar jaar, als je niet gesetteld bent, de boel weer om te gooien.

Er zijn verschillende soorten verbouwingen. De ene verbouwing wordt wel als waarde vermeerderend gezien, bijvoorbeeld een dakkapel of een uitbouw, terwijl de andere verbouwing veel minder als waarde vermeerderend wordt gezien. Een nette badkamer die echter niet bij jouw smaak past vervangen, levert voor jou persoonlijk wel waarde op, maar dit zie je niet direct terug in een waarde vermeerdering van je huis.

Of een verbouwing nu wel of geen extra waarde oplevert voor je huis, het is mogelijk om de verbouwing voor de volle 100% te financieren via een consumptief krediet. Omdat er voor een lening geen extra kosten gemaakt hoeven te worden, zoals kosten voor een taxatierapport, advieskosten en notariskosten én de rente historisch laag staat, is een lening afsluiten vaak een goedkope optie. Sluit je een persoonlijke lening af voor de verbouwing of verbetering aan je huis? Dan is de rente fiscaal aftrekbaar.

Financiële verplichtingen

Bij het kopen van een nieuwe woning zijn er uiteraard ook financiële verplichtingen die moeten worden voldaan. Het is mogelijk om de extra kosten die om de hoek komen kijken bij het afsluiten van een hypotheek, de zogenaamde Kosten Koper, te bekostigen met een lening. Naast de Kosten Koper zijn er nog andere kosten waar je mee te maken kunt krijgen. Bijvoorbeeld een restschuld of erfpachtkosten. Ook deze kun je financieren met behulp van een lening.

Verduurzaming

Duurzaam wonen is hot! Het is een steeds terugkerend topic en wordt steeds belangrijker voor veel consumenten en voor de overheid. Ondanks het feit dat huizenkopers voor de verduurzaming van hun woning wél een hypotheekbedrag mogen lenen van 106% van de waarde van hun huis, zijn er veel banken die simpelweg een ‘nee’ verkopen bij dit soort aanvragen. Daarnaast zijn er ook nog veel banken die wel akkoord gaan, maar dan wel een opslag op de rente doen tot wel 0,5%.

Wil je graag een energiezuinige woning en ben je bereid om te investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen, goede isolatie of een warmtepomp? Dan is het vaak gemakkelijker om hiervoor een consumptief krediet aan te vragen dan om je hypotheekbedrag te verhogen.

Verhuizing en inrichting

Niets is heerlijker dan te starten in een frisse, nieuwe woning die helemaal past bij je wensen en dromen. Hoe heerlijk zou het zijn als je niet alleen de muren kon voorzien van een lik verf, maar tegelijkertijd ook die mooie houten vloer kon leggen en die prachtige hoekbank zou kunnen plaatsen in de zitkamer?

Met behulp van een lening kun je direct al je wensen en dromen verwezenlijken. Zodat je na een drukke dag op het werk thuis kan komen in een huis dat af is en waarbij je geen concessies hoeft te doen vanwege de financiën.

Ander leendoel

Een nieuw huis brengt een heleboel kosten met zich mee. Maar wat nu als juist op dit moment ook je auto het begeeft? Of je wasmachine. Of… Nou ja, vul maar in. Je kunt toch moeilijk zonder auto verder, want hoe ga je dan naar je werk? Maar ja, je buffer met spaargeld is op.

Dat heb je allemaal aan het opknappen van je nieuwe woning besteed. Wat nu? Een consumptief krediet is de oplossing voor dit soort noodgevallen. Met een rente vanaf 3,9% is een consumptief krediet een voordelige manier van geld lenen. En dat bied je de mogelijkheid om toch een nieuwe (of tweedehands) auto aan te schaffen, zelfs in dure tijden zoals bij het kopen van een nieuw huis!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.