Geen kerstboom dit jaar? Zo maak je je huis alsnog feestelijk

Dit jaar een keer de kerstboom overslaan, bijvoorbeeld omdat je huis te koop staat? Helemaal niet erg, want er zijn genoeg manieren om je huis alsnog feestelijk te maken en in de kerstsferen brengen! Je kunt kiezen voor versiering uit de winkel, maar je kunt ook een heleboel leuke dingen zelf maken. Met onderstaande tips helpen wij je graag verder.

Geen kerstboom? Gebruik hout voor een warme sfeer

Hout in je interieur brengt meteen een warme en landelijke sfeer. Dit geldt ook voor de kerstdagen. Breng houten kerstaccessoires aan in je interieur en combineer het met de warme rode en groene kerstkleuren. Je kunt er ook voor kiezen om een houten kerstboom in je interieur te plaatsen, een stuk makkelijker dan met een echte boom slepen!

followfashion

Grijs

Grijs hoeft niet saai te zijn, het kan juist ook heel stijlvol zijn. Als je het op de juiste manier combineert kan het voor een heel warm interieur zorgen. Grijs met hout geeft een warme landelijke uitstraling en grijs met wit en hoogglans geeft een strak interieur. Er zijn meer manieren om grijs in je interieur aan te brengen: grijs in combinatie met staal/RVS geeft een industriële stoere look en grijs in combinatie met pasteltinten geeft een warme, gezellige en vrolijke combinatie. Hieronder vind je een voorbeeld van grijs gecombineerd met hout en wit.

followfashion

Bron: Followfashion

De industriële look

Hoe stoer is onderstaande industriële stijl tijdens de kerst? Met lichtjes, kaarsen en kransen geef je je interieur alsnog warmte.

natuurlijke-materialen-bron-onbekend

Speciaal voor de creatievelingen onder ons

Voor alle creatievelingen onder ons: een kerstboom die je zelf kunt maken en ophangen aan de muur. Het is niet alleen leuk om te maken, maar staat ook nog eens supergezellig! Je kunt het natuurlijk ook combineren met één van de andere voorbeelden die je hier terugvindt.

lawsoflife-kerst

Bron: Laws of life

Wat is nu leuker dan hertjes en kaarsjes tijdens de kerst? Soms heb je niet meer nodig dan kaarsen of een paar kerstballen in een leuke pot! Je kunt ook meerdere potten gebruiken en deze decoreren met kunstsneeuw, kerstboompjes, kerstballen of gezellige lichtjes. Zo haal je de kerst alsnog in huis.

showhome-kerst

Bron: ShowHome

schermafbeelding-2016-12-13-om-14-43-36

schermafbeelding-2016-12-13-om-14-41-01

Nog meer creativiteit

Als je dan toch al zo creatief bezig bent… Hoe leuk is dit hertje dat je helemaal zelf in elkaar kunt knutselen?

diy-kerstdecoratie-i-love-my-interior

Bron: I love my interior

Onderstaand voorbeeld is ook gemakkelijk zelf te maken. Je hebt alleen een grote tak nodig (deze kun je bijvoorbeeld bij het tuincentrum halen of gewoon uit het bos), een paar kerstballen en touwtjes zodat je de kerstballen aan de tak kunt bevestigen. Hang de tak op aan het plafond en je hebt kerstdecoratie.

tak-met-kerstballen-pin

Wil je ook de buitenkant van je woning versieren? Bekijk hier onze tips.

2 Comments

  • Lauri says:

    Stijlvolle tips! Ik wil er nog aan toevoegen dat je daarbij ook een mooie kerst- of wintersfeer in je tuin kan brengen. Dus in plaats van een kerstboom naar binnen te nemen (die je na de kerst weer wegdoet) maak je een heerlijke loungeplek met warme elementen. Bijvoorbeeld kerstlichtjes of lampionnen, mooie vachten op de stoelen en een vuurkorf. Ik vind het ook fijn om eetplekjes voor de vogeltjes te maken, zodat je een prachtig uitzicht hebt op het leven in de natuur.

  • JAAP.NL says:

    Bedankt voor je suggestie Lauri, wie weet kunnen we daar volgend jaar iets mee!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.