Geen zin of tijd om te klussen? Dit is de oplossing!

Een verstopte wc, lekke kraan of glasschade: het overkomt ons allemaal en vaak op een slecht moment. Voor mensen die te onhandig zijn of simpelweg geen tijd hebben, hoopt dit bedrijf de oplossing te bieden.

De wegenwacht voor woningen

De wegenwacht voor woningen, zo omschrijft directeur Wouter van Hove zijn bedrijf Lex Woont. De dienst laat monteurs over het hele land reparaties en onderhoud uitvoeren bij particuliere woningen. Klanten betalen een vaste prijs van 30 euro per maand en krijgen één jaar garantie op de reparatie.

Daardoor behoren de bekende voorrijkosten, uurloon en materiaalkosten tot het verleden. Maar voor wie is de dienst bedoeld? Ten Hove: “We zien dat veel huiseigenaren en huurders geen tijd hebben voor deze klussen of gewoon echt niet weten wat ze moeten doen. Er is ook een grote groep ouderen die de kracht er niet voor heeft en we zien vaak dat mensen met kinderen dit soort reparaties weken laten liggen.”

We klussen minder

Er worden inderdaad minder klusuren gedraaid dan in voorgaande decennia. Vorig jaar constateerde het economisch bureau van ABN Amro dat er steeds minder handige klussers zijn in ons land, wat slecht nieuws betekende voor de omzet van bouwmarkten.

Jongere generaties zijn hier tegenwoordig minder fanatiek in en alleenwonenden klussen relatief weinig. De vergrijzing en de stijging van het aantal eenpersoonshuishoudens versterken dat nog eens, concludeerden de onderzoekers.

Spelregels

Bij het inschakelen van Lex Woont zijn er wel spelregels, vertelt Ten Hove. “Mensen met een abonnement mogen maximaal drie keer per maand een reparatie laten uitvoeren. Ga je daar tóch overheen, dan betaal je alleen het arbeidsloon per minuut en geen voorrijkosten.”

Ook worden alleen de meest voorkomende klusjes geklaard. Denk aan lekkages, verstopte riolering, elektra, hang- en sluitwerk en glasschade. Het aanharken van de tuin of het ophangen van een schilderij doet het bedrijf voorlopig nog niet. Van Hove: “We doen dit inmiddels voor 150.000 woningen en hebben op dat model een propositie geplakt voor particulieren. We zien dat een huiseigenaar gemiddeld 300 euro per maand kwijt is aan onderhoud. Een derde daarvan gaat naar dit soort klussen.”

Bron: RTL Z

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.