Groen in huis? 5 tips om planten gezond te houden

planten

Planten zijn niet meer weg te denken uit ons interieur. Niet alleen omdat dat zo zijn gezondheidsvoordelen heeft, maar ze zorgen ook voor een betere akoestiek en sfeer. Hou je wel van een beetje groen in huis, maar ben je niet zo goed in de verzorging ervan? Of heb je nog planten staan die er niet meer zo goed uitzien als toen je ze kocht? Je kunt natuurlijk nieuwe kopen, maar we hebben 5 tips om je bestaande kamerplanten van een frisgroen uiterlijk te voorzien.

Haal droge bladeren en uitgebloeide bloemen weg

Droge bladeren en uitgebloeide bloemen vragen energie van de plant en het staat ook erg onverzorgd. Loop iedere week even je planten na en haal verschrompelde bloemen en verdroogde bladeren weg. Gebruik eventueel een schaar om de bladeren weg te knippen, zodat de rest van de plant niet beschadigt. Na deze knipbeurt heeft je plant weer een frisse uitstraling.

Neem stof af van het blad

Door het stoflaagje op de bladeren weg te nemen met een stofdoek, zien je planten er een stuk verzorgder uit. Bovendien komt hun kleur en eventuele glans dan veel beter uit. Op deze manier zijn het geen stofnesten, maar echte blikvangers in huis.

Geef je planten op de juiste manier water

Sommige planten houden van een sproeinevel, terwijl andere er juist lelijke bladeren van krijgen. Verdiep je er dus even in en geef ze op de juiste manier water. Bij planten met een bladrozet op de aarde gebruik je bijvoorbeeld een gieter met een lange, smalle hals waarmee je gemakkelijk onder de bladeren kunt komen. Plantengieters zijn er natuurlijk in verschillende soorten en maten. Haal gerust een paar verschillende gieters in huis, want daar heb je veel plezier van.

Voeding

Net als jij hebben planten regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Haal dus plantenvoeding in huis als je dat nog niet had en geef ze regelmatig ‘eten’ voor een frisgroen resultaat.

Niet te veel groen

Frisgroene planten zijn aantrekkelijk, maar je woning hoeft geen volledig groene oase te zijn. Heb je een urban jungle in je huis, dan vraagt dat even wat aandacht. Begin dus met een paar planten als je niet zulke groene vingers hebt.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.