Hier komt de paasvaas! Tips voor een paasboeket

Het is bijna Pasen en vtwonen heeft een paar tips om er wat leuks van te maken thuis, namelijk door een gezellig paasboeket te maken. De narcis is dé paasbloem bij uitstek, maar het is tegelijkertijd ook een bloem die je niet bij andere soorten in een vaas kan zetten. Ze scheiden namelijk een slijm af dat schadelijk is voor andere soorten, waardoor die snel verleppen. Niets mis met een vaasje narcisjes, maar voor ons mag het gerust iets spannender!

Geel als basis

Wie Pasen zegt, zegt geel, daar kunnen we niet omheen, dus de hoofdkleur van ons paasboeket kun je uiteraard al raden. Om een lange levensduur van dit boeket te garanderen, laten we narcissen en tulpen even links liggen en kiezen we voor sterke bloemen – chrystanen en anjers – als gele basis. (Omdat deze verder niets met de heilige feestdag te maken hebben vermijd je ook meteen een vijgen-na-Pasen-gevoel.)

Geel is het mooist wanneer het een beetje gecounterd wordt door rustigere tinten en daarom doen enkele takken dille en wat zachtkleurige anjers ze nog meer stralen.

Net dat tikkeltje meer!

Ton-sur-ton is leuk, maar va-va-voum is dat nog meer, en daarom zorgen enkele toetsen roze en oranje voor een boeket waar je niet omheen kan. En zo creëer je een paassfeer, met net dat tikje meer! Bekijk hier het resultaat:

paasboeket

Door vtwonen

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.