Hoe bepaal je gemakkelijk de waarde van een woning?

waarde

Als je plannen hebt om een woning te kopen of gewoon als woningeigenaar is de marktwaarde van een woning erg belangrijk. Hoe kun je echter eenvoudig de waarde van je woning bepalen? We leggen het hier uit.

De woningwaarde is voor koper en verkoper erg belangrijk

Het gemakkelijkst is een beroep te doen op kadasterdata online als je de waarde van de woning wilt bepalen. De waarde is gebaseerd op een aantal gegevens van de woning, de omgeving en de markt. De gegevens kunnen door zowel particulieren als door ondernemers worden bekeken. En zo kun je als woningeigenaar de verkoopwaarde van je huis bepalen en kun je als woningzoekende een reëel openingsbod op een huis doen. Er draait heel veel om de waarde van een woning. Als verkopende partij wil je uiteraard zoveel mogelijk geld voor je woning.

Nooit meer dan vier betaalde berichten op je smartphone

Door gebruik te maken van de diensten van Kadasterdata online krijg je de woningwaarde en ook antwoorden en tips op vragen als wat de waarde van een huis bepaalt en hoe je de waarde van een huis kunt verhogen. Ook wordt ingegaan op het verschil tussen de WOZ-waarde en de marktwaarde. Het wil namelijk nog weleens gebeuren dat de vraagprijs veel hoger is dan de WOZ-waarde.

Hoe zit dat precies? Je kunt gebruik maken van deze dienst door postcode en huisnummer te sms’en naar 2233. Vervolgens krijg je vier betaalde berichten met daarin alle gewenste informatie. Je betaalt een bepaald bedrag per ontvangen sms, het is goed om nog even te checken hoe hoog dit bedrag is voordat je gebruik maakt van de diensten.

Wat ‘de gek er maar voor geven wil’

Nog even over de woningwaarde; daarmee wordt meestal de intrinsieke of marktwaarde van een huis bedoeld. De marktwaarde is – simpel gesteld- maar net wat iemand voor je huis wil geven. Heb je het over de intrinsieke waarde, dan bedoel je de daadwerkelijke waarde van je huis. De woningwaarde hangt van heel veel verschillende zaken af, die te maken hebben met en het huis en de markt.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.