Hoe creëer je een extra slaapkamer in huis?

extra slaapkamer

Ben je op zoek naar een nieuwe woning? Dan heb je waarschijnlijk een aantal wensen. Een grote of kleinere woonkamer, een open of dichte keuken en een bepaald aantal slaapkamers. Soms vind je een huis dat aan al je wensen voldoet, maar zou je een extra slaapkamer willen. Dit kun je gemakkelijk oplossen.

Al je wensen in één huis vinden, valt namelijk niet altijd mee. Je zoekt in een bepaalde stad en misschien zelfs wel in een bepaalde wijk. Met of zonder tuin en dan graag ook nog op de door jou gewenste ligging qua zonuren. Zoek je een huis dat je nog wil opknappen of juist instapklaar? Heel veel wensen die heel persoonlijk zijn. Een aantal staan misschien hoog op je lijstje, maar andere wensen wil je nog wel laten varen. Het aantal (slaap)kamers meestal niet.

Kamers maken is eenvoudiger dan je denkt

Het aantal kamers in een huis is één van de belangrijkste zaken bij huizenzoekers. Zijn er meer kamers dan je voor ogen had, is dat meestal niet zo’n probleem. Het is een ander verhaal als je een kamer minder hebt dan je zou willen. Had je deze kamer bedoeld als logeerkamer, wil je er misschien nog wel over nadenken. Maar is de kamer als slaapkamer essentieel, valt het huis al gauw af.

Met het plaatsen van een of meerdere dakkapellen, kun je veel ruimte creëren. Niet alleen kun je van de zolder gemakkelijk één of twee kamers maken, ook een bestaande kleine kamer onder een schuin dak, kun je met een dakkapel heel eenvoudig upgraden naar een volwaardige slaapkamer. Een dakkapel plaatsen zorgt er niet alleen voor dat de ruimte wordt, maar ook een stuk lichter. Zo wordt het optisch ook nog eens groter. Daarnaast kun je ook de stahoogte door een dakkapel optimaliseren.

Diverse opties

Het plaatsen van een dakkapel is daarom niet alleen een optie voor een slaapkamer, maar ook voor een kleine badkamer. Er zijn zelfs dakkapellen met een balkon of deur, waardoor je ook de ventilatie van de ruimte beter kunt regelen.

Wil je echt veel ruimte, dan kun je ook denken aan een dubbele dakkapel. Hiermee verdubbel je de voordelen van één dakkapel. Je creëert dus twee keer zoveel licht en twee keer zoveel ruimte. Daarnaast is een dubbele dakkapel goedkoper dan twee losse dakkapellen. En je bent in één keer klaar.

Meerwaarde

Naast het comfort is een dakkapel tevens een meerwaarde voor je huis. Ook al sta je daar nog niet bij stil als je een huis gaat kopen, op termijn als je ooit het huis weer wil verkopen, zal een dakkapel zich zeker bewijzen. En ondertussen heeft het uiteraard zijn meerwaarde in wooncomfort.

Comfortabel

Mocht je een dakkapel plaatsen op een zolder, denk dan direct ook aan isolatie. Zo maak je die kamer extra comfortabel en is het zowel in de zomer als in de winter aangenaam vertoeven. En, niet onbelangrijk, het levert je ook nog een lagere energierekening op.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.