Hoe creëer je een luxe badkamer?

luxe badkamer

Op de vraag wat een luxe badkamer is, krijg je een persoonlijk antwoord. De een vindt een badkamer uitsluitend een plek om jezelf te verzorgen en de ander kan wegdromen in een badkuip en vindt dat de ultieme vorm van relaxen. Toch kan luxe gedefinieerd worden.

Ruimte in een badkamer is luxe

Een badkamer moet passen bij de woning. Een klein appartement is anders dan een vrijstaande villa. In beide woningen dient de badkamer inherent te zijn aan de totale ruimte. Een kleine badkamer met een douche en wastafel is niet toereikend in een villa, tenzij het een derde badkamer is. Luxe is in deze definitie ruimte. Een luxe badkamer is niet alleen ruim, maar heeft alle voorzieningen zoals een bad, ruime douche, toilet en wastafels.

Luxe badkamer is meerwaarde

De inrichting van een badkamer maakt dat een ruimte als luxueus wordt beschouwd. Naast ruimte is licht belangrijk. Is er daglicht aanwezig of is er uitsluitend kunstlicht? Dit betekent dat zowel een grote als kleinere badkamer kan voldoen. Het is dan vooral de keuze van de materialen en de wijze van inrichten die van belang zijn. In die gevallen zal de badkamer ook een meerwaarde betekenen voor de waarde van de woning.

De juiste inrichting

Wat je op dit moment veel ziet, is een vrijstaand bad en een mooie inloopdouche, of een wastafel op een blad met in de muur ingebouwde kranen. Dat ziet er niet alleen chique uit, maar is ook nog eens praktisch. Hier moet je natuurlijk wel voldoende ruimte voor hebben. Ook een 2 persoons whirlpool bad ziet er luxueus uit, maar houd er rekening mee dat het volledig gevuld moet worden als je er alleen in zit. In dat geval is een kleinere badkuip misschien praktischer.

Kwaliteit van materialen

Goede materialen, zoals wand- en vloertegels en kwaliteit sanitair is belangrijk, bijvoorbeeld natuursteen, marmer of in ieder geval keramische tegels. Kwaliteit sanitair is gemaakt van keramiek of composiet. Kranen en thermostaten worden of ingebouwd, of zijn prominent in beeld, bij voorkeur in roestvrij staal. Gebruik accessoires minimaal en alleen indien noodzakelijk. Een luxe badkamer is minimalistisch en blinkt uit in eenvoud. De materialen laten de luxe ervaren.

Op zoek naar meer interieurtips? Bekijk ze hier!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.