Hoe financier je een aanbouw?

aanbouw

Nadat duidelijk is geworden wat je wensen zijn ten aanzien van de aanbouw ga je op zoek naar een architect of bouwkundig tekenaar. Zo kunnen jouw ideeën worden uitgewerkt tot een ontwerp waar de aannemer een offerte voor kan maken.

Zodra je er met de architect uit bent, kun je een bouwbedrijf contacten om een offerte voor de gewenste aanbouw te maken. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen, zodat je deze met elkaar kunt vergelijken.

Haalbaar?

Om te bepalen of de aanbouw haalbaar is, moet je natuurlijk eerst weten wat de aanbouw gaat kosten. En als je dat weet dan kun je bepalen hoe je dit gaat betalen. Zelf financieren vanuit spaargeld of misschien wel met een nieuwe hypotheek of lening zijn de meest voorkomende vormen.

Hypotheek

Betreft het een grote aanbouw en zijn de kosten aanzienlijk? Dan kun je overwegen om je hypotheek over te sluiten en de kosten op te nemen in een nieuwe hypotheek. De rente op een hypothecaire lening is over het algemeen lager dan bij een consumptief krediet.

Het is wel zo dat je bij een hypotheek behoorlijke kosten maakt, bijvoorbeeld de kosten voor het hypotheekadvies en de notaris. Daarnaast is de looptijd van de hypotheek vaak veel langer dan bij een consumptief krediet. Of dit gunstig voor je uitpakt hangt af van je persoonlijke en financiële situatie. Hierover kun je het beste advies inwinnen bij een hypotheekadviseur.

Geld lenen – Consumptief krediet

Wanneer het bedrag voor de aanbouw te overzien is en je deze niet of deels vanuit spaargeld kunt betalen, kun je overwegen om hiervoor geld te lenen in de vorm van een persoonlijke lening. Met een persoonlijke lening kies je voor zekerheid. Zo spreek je van tevoren af welk bedrag je leent, wat je hieraan gaat betalen (maandtermijn en rente) en binnen hoeveel maanden je deze volledig hebt terugbetaald.

Het aanvragen van een lening kan online. Bij verschillende bemiddelaars kun je meerdere offertes aanvragen en vergelijken. Een offerte is geheel vrijblijvend en verplicht je nog tot niets. Zo kun je op je gemak beoordelen of de lening de juiste voorwaarden en rente heeft.

Heb je al een bestaande lening?

Het kan zinvol zijn om deze mee te nemen en je lening over te sluiten naar één nieuwe lening. De rente voor het lenen van geld is historisch laag, dus mogelijk heb je voordeel met een nieuwe lening.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.