Hoe financier je een nieuwe inrichting?

financier

Een huis inrichten is leuk, maar vraagt ook wat voorbereiding. De inrichting moet geheel aan jouw smaak voldoen. Hoeveel geld heb je nodig voor de inrichting en hoe financier je dit? We zetten alle kosten op een rij en laten je zien hoe je aan dit geld komt.

Kosten van de inrichting bepalen

Hoeveel de totale inrichting kost hangt ten eerste van de grootte van de woning en het aantal kamers af. Hoe meer ruimte, des te meer vloerbedekking, raambedekking en meubels je nodig hebt. De kosten liggen ook hoger wanneer je met meerdere mensen samenwoont. Het scheelt namelijk of je 1 of 6 bedden en kledingkasten nodig hebt.

Misschien heb je al een uitzet bij elkaar gespaard, dit scheelt weer in de kosten. Wat ook meespeelt is de kwaliteit. IKEA is goedkoop, maar niet van de allerbeste kwaliteit. Toch gaan deze meubels vaak jarenlang mee. Ga je voor topkwaliteit, dan hangt hier ook een prijskaartje aan.

Dit kost een complete richting

Wat ben je kwijt voor de inrichting van woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamers? Het begint al bij de vloeren en ramen. Vanaf €5 per vierkante meter heb je een goedkope vloerbedekking. Laminaat kost wat meer, parket en natuursteen zijn nog duurder. Houd rekening met een totaalprijs van €2000 – €8000.

Voor raambekleding reken je op een totaalbedrag van €800 – €2000. Ditzelfde bedrag geldt voor de verlichting, hoewel het natuurlijk altijd goedkoper kan. Alle meubeltjes bij elkaar kosten je tussen de €5000 en €12.000. Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Reken voor een keuken ongeveer €5000 tot €8000 en voor de badkamer een vergelijkbaar bedrag.

Op de eindstreep kost de totale inrichting je tussen de €15.000 en €35.000. Ga je voor een aanbouw, dan heb je toch wat meer nodig.

Hoe financier je een nieuwe inrichting?

Nu is natuurlijk de vraag hoe je dit financiert. Heb je een mooi bedrag op je spaarrekening staan? Dan kun je de inrichting direct bekostigen. Helaas heeft niet iedereen dit, en zul je de inrichting op een andere manier moeten financieren. Kopen of afbetaling is mogelijk, maar niet zo verstandig. Je betaalt namelijk een zeer hoge rente.

Geld lenen middels een Persoonlijke lening is de beste optie. De rente voor de persoonlijke lening ligt historisch laag. Je leent eenmalig een bedrag en betaalt dit in maandelijkse termijnen tegen een vaste rente terug. Zo weet je wat je iedere maand betaalt. Het Doorlopend krediet is handig wanneer je op een later moment de inrichting wilt aanvullen en hier opnieuw geld voor nodig hebt. De rente van het doorlopend krediet ligt wat hoger, voordeel is dat er altijd nieuwe financiële middelen beschikbaar zijn. Uiteraard tot aan je maximaal in een krediet, zodat je nooit teveel leent. Welke vorm van lenen je ook kiest, je kunt hem afsluiten bij Becam Financieringen. Daar sluit je online je leningen af tegen een laag tarief.

Looptijd lening versus afschrijving

Leen je geld voor elektrische apparaten? Houd er dan rekening mee dat deze apparaten een bepaalde levensduur hebben. Voor een wasmachine is dit 15 jaar, voor een computer ongeveer 3 jaar. Zorg dat de looptijd van de lening niet langer is dan de totale afschrijving van apparatuur.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.