Hoe kies je een nieuw internet thuis abonnement?

internet

Wanneer je gaat verhuizen zijn er tal van zaken waar je rekening mee moet houden. Zo ook welke internetprovider je op je nieuwe adres neemt. Ben jij benieuwd hoe je ervoor zorgt dat je niet zonder internet komt te zitten in je nieuwe woning? In dit artikel staan tips om je op weg te helpen.

Bijna twee miljoen huishoudens hebben een internetabonnement bij KPN, en ook Ziggo heeft veel klanten. Dit zijn echter één van de duurste providers. Je kunt tegenwoordig voor vergelijkbare internetabonnementen ook terecht bij kleinere providers. Onder andere Budget Alles-in-1, Oxxio en Online bieden namelijk dezelfde internetsnelheid aan, maar dan voor een zachtere prijs.

1. Check de beschikbaarheid

Welk internet thuis abonnement voor jou het beste is, is sterk afhankelijk van jouw postcode. Dit heeft te maken met het type verbinding dat aanwezig is. Op verschillende plekken in Nederland kun je bijvoorbeeld al glasvezel ontvangen. Dit is een zeer stabiele en snelle internetverbinding. Maar nog niet overal is dat mogelijk. In dat geval kun je ook een kabelverbinding kiezen of gaan voor een ADSL verbinding. ADSL is over het algemeen de goedkoopste verbinding. Kabel wordt landelijk alleen door Ziggo aangeboden. Net zoals glasvezel is kabel een zeer stabiele verbinding.

2. Bepaal welke internetsnelheid je nodig hebt

Is het duidelijk welke internetverbinding op jouw adres mogelijk is? Dan moet je bepalen welke snelheid je nodig hebt. Wanneer je internet voor zware taken gebruikt, wordt aangeraden een snelheid van minimaal 100Mb/s te nemen. Voorbeelden van zware taken zijn: online gamen, 4K televisie kijken of met meerdere mensen tegelijk internetten. Voor lichtere taken zoals browsen of YouTube video’s bekijken is een snelheid van 20Mb/s voldoende.

3. Bepaal het type abonnement

Alleen internetpakketten worden steeds populairder. Veel mensen kijken voornamelijk online televisie, of maken gebruik van populaire streamingsdiensten zoals Netflix. Vaste telefonie wordt steeds minder gebruikt. Hierdoor is het minder gebruikelijk om een internet en tv of alles in 1 pakket te kiezen. Gebruik je wel vaste telefonie? Dan is een alles-in-1-pakket de beste oplossing. Internetproviders geven bij alles-in-1-pakketten bovendien vaak kortingen. Hierdoor betaal je voor een alles-in-1-pakket bijna net zoveel als een internet- en tv-pakket.

Internet vergelijken

Vergelijkingswebsites helpen je een handje door alle abonnementen te tonen. Dit scheelt jou veel uitzoekwerk. Met internet vergelijken kom je er dus snel achter waar je het best passende internetabonnement voor thuis kunt krijgen.

1 reactie

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.