Hoe kies je het juiste tv- en internetabonnement?

tv-en internetabonnement

Een verhuizing is vaak voor veel mensen een reden om hun tv- en internetabonnement weer eens onder de loep te nemen. Soms is het noodzakelijk om over te stappen, omdat je misschien verhuist naar een woning waar geen glasvezel ligt, terwijl je een abonnement met glasvezel had. Daarnaast is het ook verstandig om eens in de zoveel tijd te kijken of het huidige abonnement nog wel bij je wensen past en of je niet te veel betaalt. Dat geldt natuurlijk ook voor andere verzekeringen, zoals je inboedelverzekering, energieleverancier of autoverzekering. Lees hier tips bij het kiezen van een tv- en internetabonnement dat bij jou past.

Kies je pakket

Ga bij jezelf na welk pakket het beste bij je past. Het meest uitgebreide pakket is een alles-in-1 pakket, waaronder tv, internet en telefoon vallen. Veel mensen die tegenwoordig verhuizen en die voorheen een vaste telefoon hadden, kiezen er na een verhuizing voor om deze niet meer te hebben. Tegenwoordig zijn de meeste mensen mobiel goed bereikbaar en is een vaste telefoon overbodig. Ga dit ook bij jezelf na of een vaste telefoon nog nodig is.

Veel providers bieden ook een pakket aan waarbij je alleen betaalt voor internet en tv. Een aantal providers biedt ook een pakket aan waarbij je alleen internet en een vaste telefoon hebt. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld geen tv meer kijkt, maar nog wel programma’s of films online kijkt. En natuurlijk ook als je nog geen afstand wil doen van een vaste telefoon.

TV-pakket

Voor een tv-pakket zijn er verschillende mogelijkheden. Alle aanbieders bieden standaard een zenderpakket met ongeveer 60 zenders. Hierin zitten de belangrijkste Nederlandse en buitenlandse zenders. Dit basispakket kan worden uitgebreid met extra zenderpakketten, bijvoorbeeld voor meer sport of films. Bij sommige providers kan je een programma pauzeren of weer terugkijken, maar dat is niet bij alle pakketten het geval. Dit is goed om mee te nemen in je vergelijkingsonderzoek als je dat een belangrijke optie vindt.

Mogelijkheden qua internet

Bij het internetabonnement zijn een aantal zaken waar je op dient te letten bij het internet vergelijken. Ten eerste de snelheid van het internet. Hoe sneller het internet, des te soepeler het loopt. Hier betaal je uiteraard ook meer voor. Internet kan je ontvangen via dsl, kabel of glasvezel.

Glasvezel is nog lang niet overal in Nederland beschikbaar, let daar dus op bij het afsluiten van een abonnement. Internet vergelijken helpt je om een pakket te kiezen dat bij jouw wensen en behoeftes past. Wanneer je twijfelt kan je het beste het goedkoopste internetabonnement afsluiten, upgraden kan je later altijd nog doen. Van een duurder abonnement overstappen naar een goedkoper abonnement is vaak een stuk lastiger.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.