Hoe maak je je thuiskantoor winterklaar?

thuiskantoor

Het lijkt erop dat thuiswerken nog wat langer de norm zal zijn en inmiddels is de winter in volle gang. Je hebt je thuiswerkplek waarschijnlijk net voor de lente ingericht en nu blijkt hij toch niet helemaal klaar voor de winter te zijn. Op het moment dat je met werken wil beginnen is het nog donker en aan het einde van je werkdag begint het alweer donker te worden. Daar komt ook nog bij dat het behoorlijk koud kan worden. Je kan er maar beter het beste van maken, want het is niet te voorspellen hoe lang je nog op je thuiskantoor bent aangewezen. Gelukkig kunnen een aantal kleine en simpele aanpassingen er al voor zorgen dat het een stuk warmer en gezelliger wordt. Ook zonder je collega’s.

Verlichting

De kans is groot dat je werkt in een kamer die je voorheen helemaal niet of voor hele andere doeleinden gebruikte. Het zal je dan ook nu pas opvallen dat het licht in de kamer veel te fel is. Dit kan je heel simpel oplossen door LED-lampjes te gebruiken of door andere lampenkappen te installeren. Een bureaulamp of een staande lamp kan ook al voor een hele andere sfeer zorgen en het voordeel daarvan is dat je die ook heel gemakkelijk naar een andere ruimte kan verplaatsen wanneer je weer terug naar je oude vertrouwde kantoor kan.

Vloer- en muurdecoratie

Het klinkt misschien een beetje ouderwets, maar denk eens aan een vloerkleed. Het zorgt er niet alleen voor dat de warmte beter in je werkkamer blijft hangen. Het zorgt ook meteen voor een hele andere uitstraling. Met iets warms op de vloer zorg je ervoor dat je thuiskantoor wat gezelliger wordt en dat het geen typisch saai kantoor meer is. Zo heb je de perfecte combinatie van kantoor en toch het comfort van thuis. Voor je het weet wil je nooit meer terug naar je oude werkplek!

Ook iets leuks aan de muur kan ervoor zorgen dat het wat gezelliger wordt op je thuiskantoor. Kies voor persoonlijke muurdecoratie waar je meteen blij van wordt als je ernaar kijkt. Denk daarbij aan vakantiefoto’s met je geliefden of een schilderij dat voor jou veel betekent. Zo kun je die korte winterdagen weer aan!

Raamdecoratie

Met de juiste raamdecoratie kan je de warmte ook binnenshuis houden. Daarnaast is het ook erg handig om jezelf af te sluiten van de buitenwereld. Als je een belangrijke vergadering hebt word je niet langer afgeleid door de vogels in de tuin van de buren en als het regent hoef je daar niet langer naar te kijken. Raamdecoratie is er in veel verschillende varianten. Van rol- en wavegordijnen tot houten jaloezieën, er zit altijd wel iets bij dat past bij jouw stijl en wensen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.