Hoe meubels de verkoop van je huis kunnen bevorderen

meubels

Wanneer je je huis gaat verkopen, zorg je ervoor dat alles tiptop in orde is. Want jouw woning moet natuurlijk zo snel mogelijk verkocht worden. Zo helpt het als de woning van buiten goed geschilderd is, de cv-ketel niet te oud is en als kleine beschadigingen en defecten zijn verholpen. Van groot belang is ook de presentatie van jouw woning richting potentiële kopers. Nieuwe meubels helpen daarbij. Een woning die er onverzorgd uitziet, verkoopt slechter.

Zorg voor fraaie meubels om de verkoop te bevorderen

Uit onderzoek is gebleken dat vooral leegstaande woningen zonder meubels minder snel verkocht worden. Daarom is het cruciaal dat bij bezichtigingen en voor de foto’s die online komen te staan, het huis mooi is ingericht met stijlvolle meubels. Onderzoeken hebben aangetoond dat huizen met kwaliteitsmeubilair minimaal 6 procent hoger in de verkoop zitten dan huizen die leeg zijn of vol staan met verouderd meubilair. Tijdens bezichtigingen, maar ook als huizenkopers online kijken, knappen veel potentiële verkopers hierop af. Zorg daarom dat er stijlvolle en moderne meubels in het interieur staan als je jouw huis in de verkoop doet.

Maar hoe regel ik de inrichting precies?

Misschien heb je je oude meubilair al overgeplaatst naar de nieuwe woning, waardoor het leeg is in het oude huis. Of heb je oude meubels al weggegooid, omdat je toch wilde gaan vernieuwen qua meubilair. De ideale oplossing voor dit soort situaties is bij een verhuizing kiezen voor nieuw meubilair. Op Haco.nu vind je moderne en betaalbare meubels die je de eerste tijd nog in de oude woning kan plaatsen. Zorg dus ruim voor de verhuizing dat het nieuwe meubilair voor je toekomstige woning is aangeschaft, waardoor het te verkopen huis een enorme opkikker krijgt en sneller verkocht wordt.

Een volledig andere look

Natuurlijk hoef je niet een compleet nieuwe inrichting voor het hele huis aan te schaffen. Een bankstel, een relaxfauteuil of enkele luxe stoelen kunnen jouw interieur al een volledig andere look geven. Een look die je flink gaat helpen bij het verkopen van het huis. En een interessant bijkomend voordeel is dat je meteen al een of meer prachtige meubels in huis hebt die je kunt gebruiken om je nieuwe woning in te richten. Rond de toch al dure verhuizing scheelt dit financieel, want je hoeft niet een compleet nieuw interieur op te bouwen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.