Hoe Nordic ga jij met je interieur?

nordic

Een populaire interieurtrend is de Scandinavische stijl. De combinatie van rustig, licht en veel natuurlijke materialen maakt deze stijl populair bij veel mensen. Het fijne van deze trend, is dat er bewust is nagedacht over het gebruik van de materialen en kleuren en het bevat geen overdaad. Dus behalve een mooi ingericht en strak interieur, is duurzaamheid een belangrijk begrip voor de Scandinaviërs. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet, zodat ook jij je huis een Scandinavische look & feel kan geven.

Gebruik van lichte kleuren

Doordat het vroeg donker is in de Scandinavische landen, benut je door de lichte kleuren het licht in huis. Vaak is wit de belangrijkste kleur binnen het interieur, aangevuld met aardetinten, grijs en zwart. De kleuren die gebruikt worden, zijn pasteltinten en worden in de (weinig) accessoires verwerkt. Vooral in Nederland zijn we bang dat ons huis kil aanvoelt met lichte kleuren, terwijl de Scandinavische stijl juist bekend staat om de warmte. Dit bereiken ze onder andere door naast de lichte kleuren gebruik te maken van natuurlijke materialen.

nordic

Bron: Fem Fem

Natuurlijke materialen

Zoals ook in de inleiding gezegd, denken onze buren bewust na over de materialen die ze gebruiken. Duurzaamheid speelt hierbij een grote rol en dit vind je dan ook altijd terug binnen hun interieur. En dan wordt er vooral met onbewerkt hout gewerkt, zowel in de meubels en accessoires, als in de vloer, de keuken en het plafond. Door het hout onbewerkt te laten, blijft de lichte kleur bestaan en zorg je tegelijk voor een authentieke uitstraling.

nordic

Bron: Eggo Kitchen & House

Mooie en wat gekke patronen

In de Scandinavische stijl zie je veel gedurfde patronen en vormen terug. Juist door het minimalistische gevoel en de lichte kleuren, komen deze patronen en vormen goed tot zijn recht. Het is niet alledaags en het voelt absoluut gedurfd, maar het geeft je inrichting de echte Scandinavische look & feel. Durf je dit niet gelijk in het behang te verwerken, ga het dan eerst eens uitproberen met patronen op kussens, een vloerkleed en schilderijen.

nordic

Bron: Buitenleven Gevoel

Strakke inrichting

Wat direct opvalt bij een Scandinavisch interieur, is de minimalistische en strakke inrichting. Er zijn bijna geen accessoires te vinden, waardoor het interieur altijd ruim en open aanvoelt. Daar waar accessoires worden gebruikt, is er goed over nagedacht. Past het binnen de inrichting, neemt het niet veel ruimte in beslag en is het een toevoeging op het warme gevoel?

nordic

Bron: Show Home

Is deze Scandinavische trend iets voor jou?

Met deze tips richt je je eigen woning op een Scandinavische manier in. Je kunt jezelf goed oriënteren via Pinterest en Instagram om te zien wat het beste bij jou past. Ook in Nederland zijn er voldoende winkels die je kunnen voorzien binnen deze trend, van Scandinavische designers tot natuurlijk ook onze grote vriend, de Ikea. Ga je je slag slaan bij deze winkel, zorg dan dat je eerst hier nog even spiekt voordat je hierheen rijdt.

Door Cindy Stechweij op 1 mei 2018

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.