Hoe richt je jouw studentenkamer in?

Ben jij ook met een nieuwe studie begonnen en in een studentenkamer- of studio gaan wonen? De indeling daarvan kan knap lastig zijn. Want hoe zorg je ervoor dat al je meubels, studieboeken, kleding en keukengerei netjes in die paar vierkante meters passen? Het is zeker een uitdaging, maar wel het leukste dat er is: je kunt het helemaal naar jouw smaak indelen. Doe hier ideeën op!

Studentenbudget

Als student heb je natuurlijk niet het budget om een stylist in te huren of bij designwinkels te shoppen. Bij de kringloopwinkel of op Marktplaats kun je vaak prima spullen vinden. Toch liever nieuwe meubels? Tijdens uitverkopen zijn showroommodellen vaak flink afgeprijsd. Hieronder kun je inspiratie opdoen om van je kamer een echt thuis te maken.

Met weinig een gezellige studentenkamer creëren

In onderstaande afbeelding zie je hoe je met weinig een gezellige sfeer kunt creëren. Liever een tweepersoonsbed? Een slaapbank is superhandig, want wanneer je gasten hebt kun je een lekkere zithoek van je bed maken. Verwacht je geen bezoek? Dan laat je je bed gewoon voor wat het is, want elke dag een slaapbank in- en uitklappen is misschien wel wat onhandig.

wp
Bron: wp

Scheve wanden

Scheve wanden maakt het vaak nog moeilijker om in te richten wanneer je woning al niet zo groot is. Hieronder is een voorbeeld te zien van je hoe je dit op een leuke manier kunt oplossen.

makeover 1
Bron: Makeover.nl

De slaapruimte afschermen

Een nadeel van een eenkamerwoning is dat je bed in de kamer staat. Wanneer je vrienden over de vloer krijgt bestaat de mogelijkheid dat mensen op je bed gaan zitten. Als je dit niet fijn vindt kun je ervoor kiezen om je bed af te schermen met bijvoorbeeld een gordijn. Zoals je hieronder kunt zien staat dat ook nog eens heel leuk!

studentenkamer inrichten
Bron: M1

Hoogslaper

Door je bed hoger te maken dan je woonruimte kun je zowel een bed als een bank kwijt!

kleine-slaapkamer-hoogslaper-walk-in-dressing
Bron: Roomed

De woon- en slaapruimte scheiden

Wil je geen bed in je woonruimte hebben staan? Geen probleem: met een kast die van de grond tot het plafond loopt kun je je bed mooi afschermen. Daarnaast kun je de kastruimte goed gebruiken als je in een kleine ruimte woont, bijvoorbeeld om je studieboeken in kwijt te kunnen.

Roomed

Kies voor kleine meubels

Hoe leuk is deze kamer? Met kleine meubels kun je je kamer heel stijlvol inrichten! Massieve meubels kunnen je kamer kleiner laten lijken. Kies dus voor een bank op pootjes of meubels met een zwevende constructie. Heb je ruimte voor een salontafel, maak dan niet de fout een te hoge te nemen. In plaats daarvan kun je ook één of twee leuke bijzettafeltjes gebruiken.

roomed1
Bron: Roomed

Veel succes met inrichten!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.