Huis kopen om te verhuren? Maak gebruik van een verhuurhypotheek

verhuurhypotheek

Als je een woning wil kopen om te verhuren, zou een verhuurhypotheek uitkomst kunnen bieden. Je kunt een pand om te verhuren namelijk niet kopen met een bedrijfshypotheek of met een gewone woonhypotheek. Met behulp van een verhuurhypotheek kan dat wel, maar hierbij moet je het huis verhuren en is het niet toegestaan om zelf het pand te gebruiken. Hieronder kun je meer lezen over de verhuurhypotheken.

Wat zijn de voordelen van een verhuurhypotheek?

Door een verhuurhypotheek af te sluiten kun je dus eigenlijk beginnen met het investeren in vastgoed. Op het moment zijn de spaarrentes relatief laag, waardoor je op deze manier niet echt een rendement kunt maken. Als je dit wel wil doen kun je dus investeren in een beleggingspand, waarbij je ook aan een woning kunt denken. Zodoende zul je op de korte termijn profiteren van de huuropbrengsten, terwijl je op de lange termijn mogelijk ook kunt profiteren.

Hiervoor moet de waarde van het pand wel stijgen, wat uiteraard niet altijd gebeurt. Bovendien zul je je vermogen verspreiden door te investeren in vastgoed. Het is minder volatiel dan aandelen, dus bij een daling van de beurs zul je minder risico lopen. Ook kun je profiteren van belastingvoordeel door een verhuurhypotheek te gebruiken voor het investeren in een pand. Als je een huis koopt in box 3 dan zullen de inkomsten uit de huur en eventuele waardestijgingen namelijk niet (volledig) belast worden.

Hoe hoog is de rente van een verhuurhypotheek?

Met een verhuurhypotheek zul je helaas niet het volledige pand kunnen financieren. In plaats daarvan is het te gebruiken voor het financieren van 70 of 80% van de koopsom en zul je dus eigen geld nodig hebben. Daarnaast zal de hypotheekrente van een verhuurhypotheek hoger zijn dan bij een normale hypotheek.

Dit is het geval aangezien de geldverstrekkers een renteopslag rekenen, waardoor het interessant kan zijn om nog meer eigen geld in te leggen voor het kopen van je tweede woning. Ook is dit mogelijk door je huidige hypotheek te verhogen. Ben jij van plan een woning te verhuren? Een beleggingspand financieren kan bij verschillende aanbieders in Nederland en meestal komt de financiering snel tot stand. Succes!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.