Huis verkopen? De kamerplant is de nieuwe appeltaart

kamerplant

Wat een kamerplant met de verkoop van een huis te maken heeft? Kijk zelf maar eens online naar huizen die te koop worden aangeboden. Het huis met dat sfeervolle interieur, waar negen van de tien keer frisgroene kamerplanten in staan, trekt direct de aandacht. Zo werkt het!

Huizen kijken is heerlijk. Niet alleen live vanuit de auto of wandelend over straat, maar vooral vanaf de bank. Online bij anderen naar binnen kijken kan verslavend werken. Zelfs voor iemand die helemaal niet op zoek is naar een ander huis.

De interieurs zijn vaak prachtig, mits ze door een professionele fotograaf zijn vastgelegd of door iemand die begrijpt hoe het werkt. Hoe het werkt? Het is belangrijk dat een huis er gezellig uitziet, maar dat betekent niet dat er hapjes en drankjes op tafel staan en tijdschriften kriskras op de bank liggen. Het betekent ook niet dat de televisie aanstaat en de potten en pannen op het fornuis. Dat is een andere soort gezelligheid dan hier bedoeld wordt.

Hoe krijg je een huis goed en uitnodigend in beeld?

Wie een huis goed op beeld wil vastleggen, moet eerst opruimen. Het gaat er vooral om dat alle persoonlijke spullen niet in beeld staan en dat badkamerplankjes en eettafels vrij zijn van potjes, tubes en wat al niet meer. Hoe je het dan toch gezellig krijgt?

Gezellig staat hier voor iets anders dan ‘lekker rommelig’. Het staat hier voor een warm welkom dat wordt ingevuld door schoon, netjes, ruim en stijlvol. En bij stijlvol horen bijvoorbeeld een opgeruimde keuken, een frisse badkamer, een bos bloemen op tafel én planten. Kamerplanten geven niet alleen een huis sfeer en zuurstof, maar op beeld ziet het er direct mooi en leefbaar uit.

Planten geven een beeld sfeer en je begrijpt ook dat iemand die planten water geeft. Als er lekkere frisse groene planten staan begrijp je als kijker onbewust dat daar mensen wonen die hun plant en daarmee hun huis goed verzorgen. Dat is een zeer geruststellende gedachte.

Geen seventies look zonder sansevieria

Nu wil het toeval dat planten momenteel ook een trend zijn. Geen woonkamer zonder ficus en geen seventies look zonder sansevieria. En wat te denken van de hippe pannenkoekenplant! Overigens blijkt de bananenplant het ook goed te doen.

Hoe kan het toch dat we ineens zo dol op planten in ons interieur zijn? Misschien is het de hang naar de natuur die momenteel zo duidelijk naar voren komt. We verlangen naar rust en ruimte en een flinke portie zuurstof. Daar zorgen planten voor. Bovendien geven planten, nu we meer tijd thuis doorbrengen dan ooit, sfeer en een huiselijk gevoel.

De eerste klap is een daalder waard

Terug naar het binnenkijken in woningen. Tref je een woning met een stijlvol ingericht interieur met lekker veel planten, dan spreekt dat al snel tot de verbeelding en klik je door. Leuk huis, goede sfeer, gezellig. Daar kan geen versgebakken appeltaart tegenop, want die ruik je pas als je daadwerkelijk een huis binnengaat. De eerste klap is een daalder waard en dat is toch echt die sfeervolle foto. Met die kamerplanten in beeld.

En wat voor jou geldt als kijker, geldt ook voor jou als verkoper. Ben je van plan je huis te koop zetten? Zorg dan voor goede foto’s en fris je huis op met gezonde kamerplanten. Heus, kamerplanten helpen je huis sneller te verkopen. Mensen vallen er als een blok voor.

Laat het niet bij één plant in de vensterbank. Pak lekker uit met al dat groen. Gebruik krukjes om hoogteverschillen te maken. Zet bijvoorbeeld een grote in een mooie pot op de grond en zet daar op een stijlvolle manier andere planten omheen. Van klein tot groot en van hoog tot laag.

Meer tips om je woning verkoopklaar te maken? Die vind je hier!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.